• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 10 Haziran 2015 Çarşamba

    Yazın Yapılabilecek Şeyler Listesi! ♥

    Eğer şu an bu yazıyı okuyorsanız bu gününüz, bu haftanız, yazınız mükemmel geçsin! Sağlık, sıhhat, mutluluk, huzur dolu bi yaz, yazlar geçirin sevdiklerinizle birlikte. Zamanı 'iyi' kullanabilin, her gününüz verimli olsun. Her şey istediğiniz gibi, gönlünüzce olsun! :) Amin :)) Bu yazıyı okumayanlar için de biz amin diyelim :) Herkes mutlu mesut olsun hayat bayram olsun :) 


    Bazen evde tek başına, arkadaşınla ya da arkadaşlarınla otururken tıkanır kalırsın hani her şeyi yaptık ne yapsak daha diye.. Benim o durumlarda google a 'canım sıkılıyo yaa ne yapsam?', 'evde yapılacak şeyler', 'pijama partisinde neler yapılabilir?' diye garip gureba sorular sorduğum olmuştur :) Bu listeler benim gibilerin işine fazlasıyla yarıyor :) Her yazıdan bi iki madde ilham olur mutlaka :) 


    ❀ Konser, tiyatro, kültür günleri bilumum etkinliklere katılmak. Hele ki açık havaysa. Mis.

    ❀ Minik piknik çantasına dolabı doldurup park bahçe gezmek. Mangalın yeri ayrı ama her zaman fırsat olmuyor. 

    ❀ 4 mevsimin aktivitesi kitap okumak! Yanında Türk kahvesi :) Ben yazları bazen süt ve buzla karıştırıyorum yaz Türk kahvesi oluyor :) Yaz için bi kitap listesi de oluşturmak lazım en kısa zamanda. 

    Bazen üşengeçlikten bikaç ay mp3 müzik listem sabit kalıyor. Sadece bikaç şarkı ekleyiveriyorum çok sıkılınca. Ama şööyle toptan bi değişim lazım benim listeye. En kısa zamanda hallediyorum :)

    ❀ Blogumun genellikle en aktif olduğu dönemler yazları oluyor :) Daha çok, daha eğlenceli içerikler girebilmek için hem gücüm hem vaktim oluyor. O zaman bu yaz da bloglama zamanı! 

    ❀ Ne zamandır yapmak istediğim bi şey var. Ahşap rölyef denilen gerçek hayattaki her şeyin miniciğini yapma sanatı :) Minyatür minyatür evler, eşyalar, arabalar, insanlar... Sevgilimle bundan bi kaç yaz önce başlayalım diye karar almıştık :) ama bu yaz kesiin yapıyoruz :) Geçenlerde annemin sergisine gittim. Ahşap rölyef standından ayrılamadım, hepsini fotoğrafladım. Aklımda da bir gün hayata geçirmek istediğim kafe/kitap/butik hayalimi minyatüre dökmek var :) Hadi inşallah :)

    ❀ Bi kaç yıldır işaret dili eğitmenliği yapıyorum. Her dönem daha hızlanıyorum ama birebir çeviri aşamasına gelene kadar hızlanmak istiyorum bu yaz.

    ❀ Akşam üstü, ince hırkalı, çekirdekli arkadaşlı aileli gezmeler <3 

    ❀ Çeyizime, hem koltuğun üstüne dekoratif amaçlı hem de diz battaniyesi niyetine allı güllü bi battaniye örmek istiyorum. Tam olarak istediğim modeli buldum, bu hafta ip alışverişine gitmek gerek :) 

    ❀ Yine çeyizime, daha önce arkadaşıma boyayıp dekupaj yaptığım ahşap masadan yapmayı düşünüyorum. 

    ❀ Bu yıl çok pasta/ kek tarifi denedim. Beğendiklerimi ilerde kolaylık olsun diye deftere geçirmek istiyorum. Belki evlendiğimde tatlı, el yapımı bi tarif kitabı haline gelir :) Yeni yeni yemek, pasta, içecek tarifleri de denemk lazım. Serin serin.

    ❀ Hiç bi zaman öyle spor yapan bi insan olmadım. Sıkılıyorum. Hatta aklıma gelmiyor açıkçası :) Galiba planlı bi şekilde salona gitmek gerekiyor. Yani benim için böyle :) Ama bu yaz kendim bi daha deneyeceğim. Bu sefer program indirip programla çalışmayı düşünüyorum, kilo problemim yok zaten, hafif hafif bi şeyler gerek.

    Gardırop detoksu! Giymediğim kıyafetleri ayırıp, istediğimi kolayca alıp üstüme geçirivermek gibisi var mı?. Ayırdığım çok kullanılmamış temiz kıyafetleri de sokaklardaki giysi dolaplarına koyacağım.

    ❀ Odada değiştireyim, yenilensin dediğim bi kaç şey var. Bi yaz temizliği sonrası yeni bi dekor, yeni düzen iyi gelir. Her yeri yazlık olsun :)

    ❀ Instagram satış hesaplarından birinde bi anahtarlık görmüştüm. Seninle, hayatınla ilgili keçeden yapılmış objelerin birleşiminden oluşan tatlı bi anahtarlık :) Bu yaz evlendiğimde kullanmalık böyle bi anahtarlık yapmayı düşünüyorum :) Hatta arkadaşlarıma da hediyelik yapabilirim başarılı olursam :)

    ❀ Arkadaşlarla evde toplanıp, mağazalarda görüp beğendiğimiz ama pahalı diye de almadığımız takılardan yapmak da çook eğlenceli :) Kafamızdaki modeli bi kağıda karalayıp güzel takılar da yapabiliriz tabi :)

    ❀ Eğlenmek için her türlü deliliği yaparım diyorsanız yanınıza bide deli bi arkadaş lazım. Peki ne olur bunlarla? Çok güzel eğlenip krizlere girilir, üstüne üstlük ilerisi için ne güzel hatıralar olur gülerek hatırlanacak. Bi gün challenge videoları izlerken gülmekten öleceğim diye korkuyorum :) Aynılarını biz de arkadaşımla yapmayı düşünüyoruz hatta videoya alarak :) Tabi sanal aleme koymalık değil, koyarsak soğursunuz :) 

    Şimdilik plan yaparken bunlar geldi aklıma. Yeni planlar yaptıkça da yazarım :) Sizin de aklınızda yaz için güzel planlar, tatlı fikirler varsa benimle paylaşın  :)

    Sağlıklı, huzurlu, mutlu günleriniz olsun!  Yüzünüzden gülücükler eksik olmasın! 



3 Haziran 2015 Çarşamba

Oda Düzeni Fikirleri ♥ 2

Oda düzenlemek, boyamak, kesmek, yapıştırmak een büyük hobim :) Ankara'da hava açıp kapasa ne yaptığı pek belli olmasa da yaz geldi :) Zaten benim sevdiğim yaz da tam böyle :) Sıcaktan çok bunalıp, kızarıp hapşırıp olmadık şeylere sinirlenen biri haline geldiğim için serin, ılık rüzgarlı yazlar tam bana göre :) Böyle havalarda evdeysem daha bi uğraşasım oluyor :) 

Serinin ikinci yazısı, odanın odak noktası olacak rengarenk köşeler olsun. ------

Benim rengarenk köşem, hemen kapı girişinde, bi önceki yazıda bahsettiğim çalışma masamın yanında. Tam pencere karşısında güneş aldığı için daha cıvıl cıvıl yapıyor odayı. 

İlk girişimim kıyafet dolabımı kaplarken artan kaplama kağıdından lamba düğmesini kaplamak olmuştu. Sonra üstüne bi kurdele geçirdim, üstüne çocukluk fotoğrafımı sıkıştırdım derken büyüdü kocaman bi köşe oldu :)


 Kaplama kağıdı yapıştırılmış lamba düğmesi
 Çocukluk fotoğrafım, kardeşim ve nişanlımla olan nişan fotoğraflarım, annemle babamın düğün fotoğrafı ( tatlı vintage bi görünüm verdi:) )
 İsmimin harflerini yapıştırdığım, Ev-Bahçe dergisinin verdiği harfli çiçekli kartlar ( kartona yazıp çizip kendiniz de yapabilirsiniz. )
 Posta pulu koleksiyonuma arkadaşımın hediye ettiği çok değerli pullar ( başka bi koleksiyon yapıyorsanız ve yapıştırılabilecek bi şeyse en değerli parçasını köşenizde sergileyebilirsiniz. )
 Yapışkanlı kalpler
 Desenli bantlarla kaplayıp üstüne kalpler yapıştırdığım karton
 Kuruttuğum çiçek
 Kağıt bardak altlığı üstüne yapıştırdığım örgü çiçek
 Lavanta kesesi
 Tekli taktığım için tüy küpemin eşi
 Nişan hatırası kesem
 Tutturmak için minik mandallar
 Evim dergisi hediyesi takvim ( kendiniz bi kağıt bi cetvel bi de renkli kalemlerle 5 dk da çizebilirsiniz. )
 Yanıp sönen ledler ( kırtasiyelerde maksimum 5 lira )

Ledler ben odadayken hep yanıyor. Pozitif enerji verdiği garantilendi :) Her gün sonunda takvimin günlerine minik desenli bant yapıştırıyorum kalemle çizmek yerine. Daha tatlı, renkli görünüyor. 

Çalışma masamı boyamak istediğimi ama henüz boyayamadığımı söylemiştim. Boyayana kadar kısmi kaplama yapıyorum kafama estikçe :) 


Siz de odamda rengarenk bi köşe olsun diyorsanız sıvayın kolları. Hiiç de zaman almayan ama mutluluk veren bi fikir. 'Şurda şu da olsaymış, benim bi de böyle bi fikrim var' diyorsanız benimle de paylaşın, ben de uygulayayım :)

(Çalışma masası düzeni fikirleri için ~~> Oda Düzeni Fikirleri ♥ 1 )

Musmutlu, sağlıklı, huzurlu günler!

instagram ~~> rengarenkyakamoz

1 Haziran 2015 Pazartesi

Oda Düzeni Fikirleri ♥ 1

Uzun zamandır paylaşmak istediğim 'Oda Düzeni Fikirleri' yazıları bu postla birlikte başlasııııınn :) Bi de evlensem bu tatlı yazıları paylaşmadan gidiverecektim :) Bazen mini mini fikirler, bazen yaptığım büyük değişikler olacak bu yazılarda. Bazen internette, orda burda görüp uyguladığım fikirler, bazen kafamın üstünde ansızın yanıveren ampulün sonuçları :) Bölüm bölüm fotoğraf koyarım en son oda turu yaparım :) Vakit geçirmeyi en sevdiklerimden çalışma masasıyla başlayalım :) Bu seferki tatlı bi giriş olsun, minik tatlı fikirler olsun :)

Oda düzeni dedimse illaki düzenli olacak sanmayın :) Odam genel olarak düzenlidir ama bazı yerlerde düzensiz düzen daha mı tatlı duruyor sanki! :) 

Aslında odadaki en köklü değişikliği kitaplığımı boyayarak yapmak istiyorum. Ama uzun zamandır sadece istiyorum.:/ Bu masanın 4 katta hallolacağını söylediler ama onun için en az 1 hafta gerekiyor ve dışarıda da bırakamam kurumaya. Kafamda deli sorular olduğu için tekrar düşüneceğim bi konu olsun bu. 

 Kitaplarımı düzenli yerleştirip bi köşesine kullandığım dosya ve defterleri koydum. 


Çalıştığım kısımda sürekli elimin altında olmasını istediklerim var:

 Bi dönemin popüler dantel saksıları bu masada kalemlik oldu. 
 Her şeyi not aldığım, tarihli defterim, boya kalemlerim,
 Migros'tan çalışma masam için aldığım cam şişe, 
 Bi hava gelsin diye arada yaktığım mumlar, 
 Dudaklarımla oynamamaya çalıştığımdan dakika başı sürdüğüm balmım, 
 Proje yapmak için diyeceğim şimdi yalan olacak,(:) ) dekorasyon, makyaj, eğlencelik videolar izlemek için masanın demirbaşı pc :)


❀ Odamın her köşesinde lavanta keseleri görebilirsiniz. Hem lavanta kokusuna bayılıyorum, hem de çok dekoratif duruyor. Keseler, bildiğiniz kına keseleri. 
 Defterlerin yanındaki kutuda kağıt mandalları, kalem uçları, ataşlar, zımba teli gibi sürekli ihtiyaç olmayacak kırtasiyelik malzemeler var. 
 Kesenin yanındaki şekilli delgeçleri her türlü süslemelerimde kullanıyorum. Çiçek, kalp ve şemsiye desenliler var şuan. 
 Alttaki dosyalar beyaz a4, renkli kağıtlar, mektup kağıtları, çıktı aldığım desenli kağıtlarla dolu.
 Kesenin sağ tarafında mini ingilizce ve fransızca sözlükler var. 
 Üstündeki mavi- sarı şey, tek şarkılık minik bi müzik kutusu :) Kolunu çevirerek kendin çalıyorsun müziği :)


 Çalışırken, bahçeden solmak üzereyken toplanmış çiçekler, bol köpüklü kahve, yanında müzik, program, video ya da sessizlik, sizi en iyi hissettiren hangisiyse masanızda mutlaka bulunsun. Benim için daha verimli daha huzurlu oluyor bu şekilde :) Ha bide çalışırken benim yanımdan kolonya hiç bir zaman eksik olmaz :)


 Çalışma masamda sık yaptığım aktivitelerden biri de boyama. Tv ya da müzik açık, rengarenk boyuyorum hiç sıkılmadan :) Şekilli delgeçleri kırtasiyeler dışında düğmecilerde, ipçilerde de bulabilirsiniz. Hatta daha çok çeşit oluyor.


Minik, herkesin düşünebileceği ama hayata geçirince mutluluk hormonlarınızı harekete geçirecek fikirlerden bugünlük bu kadar :) İnşallah 'aa ben de alayım, bundan bende de vardı şuraya koyayım' dediğiniz şeyler olmuştur :) Sizin de tatlı fikirleriniz varsa lütfen benimle yorumdan, mailden paylaşın :)


Musmutlu, rengarenk kalın!♥ :)