• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 30 Mart 2017 Perşembe

    Sevgili Günlüğüm; 🎈

    "Ettiğin duanın yağmur olduğunu düşün. 

    Hepsi göklerde birikmiş birikmiş. 

    Sonra bir rüzgar, bir şimşek hepsi üzerine boşalıyor ve sırılsıklamsın. 
    Ne güzel değil mi?
    Ya dua etmeyi bilmeseydin!"

    Mehmet Deveci



    Günün anlam ve önemi çok anlamlı :)) Kandilinizi kutlarım 🎕 Tanısam da tanımasam da hepiniz dualarımdasınız, Rabbim hepimize hayırlı, sağlıklı, huzurlu, mutluluklarla, gülücüklerle dolu bir ömür nasip etsin inşallah :) Kalbinize ferahlık, yuvanıza sıcaklık versin. Küçücük mutlulukların bile değerini bilmek nasip olsun hepimize :) 

    Bugünün kıymetini de bilelim inşallah :) Ben de dualarınızda yer almak isterim  :)

    Kandil özel postuma hoş geldiniz :)))

    🌷          🌷          🌷          🌷          🌷

    Bi süredir Samsun'dayım, bir önceki yazımda köye gittiğimizden, neler yaptığımdan bahsetmiştim. ⇨ Eflatun Çiçeklerimle Köy Turu 💜

    Günlüğümde sırada Samsun var :) 

    İlk olarak güzel bir kahvaltı mekanıyla başlayalım. Samsun'daysanız ya da yolunuz düşerse Meşe Tesisleri çok hoş bir mekan. Sadece kahvaltı mekanı değil, içinde birçok salonu var. Hatta düğün yerini belirlerken buraya da bakmıştık, düğün için ayrıca açık bir salonu da var. Kahvaltı yeri de açık gibi, camla kaplı ve denize karşı yudumluyorsunuz çayınızı. Dışarısı da ağaçlarla kaplı. Daha ne olsun :)


    Bu hafta yeğenlerimizle hayvanat bahçesine de gittik. Çoğu hayvan için çok doğru bulmadığım bir şey de olsa, bazı hayvanlar -öyle düşündüğüm için mi bilmiyorum- mutsuz gibi de gelse, çocukların yüzündeki merakı, heyecanı görmek güzel. Özellikle Zehra'nın küçük hayvanlara atılması, kendince bir şeyler anlatması, maymun sesler çıkardığında  korkudan etimi koparırcasına sıkması.. :) Daha yeni bir yaşına girdi, bi hayli tuhaf karşılıyor :))


    Normalde kuyruğunu hep açık gördüğüm şuncağız, kaç kere geldik yanına da bir türlü açmadı, gösteremedik çocuklara :)) Köyde böyle şeyler çok görüyorlardır ama o kadar uğraştık biz de :))


    Avmlerin içindeki kahve fincanı şeklindeki minik kafeler varya, onlara bayılıyorum :) Kahveleri çok lezzetli oluyor, çookk fazla çeşit var ve fiyat olarak da çok uygun. Gezerken biraz mola vermek için çok tatlı yerler. Hatta ben birkaç kere bile mola verebilirim :)) Favorim de dağ çilekli ve fındık aromalı. Eve de alıyorum burdan, 100 gramı 6 tlydi yanlış hatırlamıyorsam. Hatta arkadaşlarıma giderken birkaç çeşit paket alıp hediye götürüyorum :) Çok seviliyor 


    How i met sevenler el kaldırsın 🙋

    Üniversitedeyken izlemiştim ve hayatımda en sevdiğim dizi olmuştu, öyle ki bittiğinde zaten duygusal olan sonunun da verdiği etkiyle bitti işte bittiler yok artık diye ağlamıştım :))) Kolay değil 9 sezondur birlikteydik :)) Eşim de aynı dönemde izlemişti. Şimdi de birlikte izliyoruz, çok özlemişiz ve unutmuşuz da eski bölümleri. Yıllar öncesinde çok severek izlediğim diziyi şimdi eşimle izlemek çok hoşuma gidiyor :)


    Samsun'daki gece lambamız 🌙 Ben gece lambasından çok hayallerimdeki huzurlu bir ev gibi görüyorum :) Minik bi bahçesi bile var :) Yanarken izlemek çok keyifli :)


    Bugün yoldaydık ve iki paket kandil simidimiz oldu :) Her kim neden olduysa Allah razı olsun, daha çok versin :) Böyle şeylere çok mutlu oluyorum :) Bir de susamlı kandil simidi çok severim 🙈 


    İşte şu ortamda, şu koşulda yazdım bugün günlüğümü :)) Azıcık dar, hareket etmek zor, bir yandan simit susamları bilgisayar tuşlarının aralarına girdikçe yan gözle eşimi kontrol ediyorum görüyor mu diye :)) Ama bolca da çimen gözlü ve huzurlu :)


    Mutlu, huzurlu günler olsun hepimize! 

    Tekrardan kandiliniz kutlu mübarek olsun 💐😊

28 Mart 2017 Salı

Eflatun Çiçeklerimle Köy Turu 💜

Heyyy!  Merhaba! 😊

Dolu dolu geçen (hatta o kadar dolu dolu ki fire vermişim blogda :) ) bir hafta sonunun ve keyifli bir pazartesinin ardından yeniden burdayım! Hem de dolu dolu :) Hafta sonu o kadar enerji depoladım ki :)

Bugün Samsun'dan bildiriyorum. Hava son derece kapalı ve yağmurlu. Rahmet yağıyor, huzurlu huzurlu. 

Ama bugünkü sohbetim aydınlık, masmavi gökyüzülü, yerlerin, ağaçların yeşermeye başladığı bir günden :) Ellerimde de taze eflatun çiçekler 💜


Burası Samsun'un 19 Mayıs ilçesinin bir köyü. Baharda o kadar güzel oluyor ki.. Yemyeşil.. Bir de Ankaralı olduğumu düşünürsek bana daha bi güzel geliyor bu kadar yeşillik. Tabi şu an yeşil hali değil henüz yeşermeye başlamışlar. Youtube'da buraya ait görüntülerin olduğu bir videom da var, o tam bahar hali :) Ama şuan bile nasıl güzel. 

Bu köye, sürekli dönen dolambaçlı yollardan yokuş yukarı çıkarak geliyoruz. Gökyüzüne doğru :) Çıkarken uzaklarda yeşilliklerin arasında farklı farklı köyler görünüyor, hatta her seferinde sadece birkaç ev. Aynı tablolardaki gibi :)

Çiçek topladıysam, gökyüzüne, ağaçlara, kuşlara, çiçeklere, eşimin yüzüne.. her yere uzatıp bi fotoğrafını çekerim :))

Bi de sarı olan çiçekler pancarın çiçekleri, onları toplayıp yiyoruz direkt :) İlk defa burada gördüğüm için çok eğlenceli geliyor :) Tadı da bizim büyük lahanamıza benziyor, çok lezzetli.


Ben çiçek toplarken eşim de benim yer aldığım sanatsal fotoğraflar çekmekle uğraşıyordu :)) Bu süre bayağı uzun sürdü tabi, ben çayıra salınmış kuzular gibi gördüğüm her çiçeğe dokunup, toplamak istiyordum :)


Bi süre sonra, ilerde daha çok çiçek var diye diye yokuş aşağı kaptırmışım :) Tertemiz havasıyla o kadar huzur dolu ki bu yollarda ilerleyerek çiçek toplamak :) Ne telefonum ne mp3 üm yanımdaydı o sırada ama fonda 'Somewhere Over the Rainbow' çalmaya başlayıverdi yokuştan inerken kuş cıvıltılarının arasında :) Sonra ben de eşlik ettim kafamın içinden gelen bu huzurlu, mutluluk dolu müziğe. 🎵


Samsundayken eşim de ben de yeğenlerimizle vakit geçirmeye bayılıyoruz. Asıl mutluluk kesinlikle çocuklarda :) Her hareketini izlemek o kadar keyifli ki, hiç bir şey yapmasa bile çıkardığı sesler neşelendiriyor insanı :) Sabahtan yatana kadar izleyebilirim, hiç şikayet etmem :) Burdaki gezintimiz gibi başbaşa çıktığımız da nadir oluyor, çocuklardan ayrılamadığımızdan :)

Güneş de hep bizimleydi  Günümüze ve fotoğraflarımıza güzellik kattı :)


Çimen gözüm, can eriğim  💑


Can eriğim, yol boyu sarı benekli beyaz çarşaf gibi serilmiş papatyalardan da birkaç arkadaş toplamış eflatun çiçeklerimin yanına 💜


Karadeniz gelini pozum :)) Anneme sepetli fotoğrafı mesaj attım, beni çalıştırıyorlar burda diye. Annem o kıyafetlerle mi dedi :)))



"Kabaraamazsın kel fatmaaa
Annen güüzel sen çirkin" 

Çocukken hindi görünce hep bunu söylerdik, bilir misiniz :) Ama bu hindi hep kabarık zaten :) Bi de kim geçerse bağırıp korkutmaya çalışıyor. Öndeki karısı olsa gerek. Tel örgülü yeri geçince ona doğru koşarak bağırıyor, o da geri geçiveriyor içeri :))


Ablamların köydeki bahçeleri çiçek, sebze dolu. Biz ordayken çilek de diktik, şimdi çiçeklenmişler bile :) 


Hava iyice soğumaya başlayınca köyün en güzel yanı sobanın başına oturuvermek 

Sobanın yanında ısınmaya çalışan minik civcivler 🐣 Bunların ikisi de farklı cinslermiş, büyüdüklerinde hiç görmediğim bir tür oluyorlar. Küçük sarıları elime alınca kahverengi olan elimi ısıracakmış gibi yapıp korkutmaya çalışıyor :)) Farklı cins de olsa büyük küçüğü koruyor hep :)


Ocakta kaynayan çayın tıslama sesi.. yanan sobanın vücuttan çok yüreği ısıtan sıcaklığı.. soba yanında birbirlerine sırnaşan civcivlerin uykulu uykulu ötmeleri.. yan odadan gelen bebek sesi.. mutfak penceresinin demirleri.. bir de şu görüntü.. O kadar sıcak, o kadar içten.. Eskilerden çıkıp da misafir oluvermiş bu günümüze. Ne iyi etmiş, ne hoş gelmiş..

Yeğenini eğlendirmeye çalışan bir dayı ve mutluluktan havalara uçan, ağzı kulaklarında, dayısının arkasından ordan oraya koşuşturan minik sıpa  Bi de bu değerli anları pencere kenarından kaydetmeye çalışan ben :)



Yuvalarınız sıcacık, huzurunuz daim olsun.. Allah'ım hepimize güzel, hayırlı günler yaşatsın.. :)

Mutlu günleeerrr :)


24 Mart 2017 Cuma

Mutfak Raf Düzenim! ♡

Merhabaa!

Hayırlı, huzurlu cumalar! 🌹 

Haftanın son günü herkes için harika geçiyordur inşallah :)

Bugünkü tatlı fikir mutfağımdan geliyor. Mutfak rafım! 

Ikea'da her odaya, her ebatta raflar ve ayakları mevcut. Biz bu rafı başta minik balkonumuz için almıştık. Ama Çerkezköy o kadar rüzgarlı ki, günün her saatinde esiyor. Bazı saatlerde de çok da hafif olmayan şeyleri uçuracak kadar.. Bu rafın üstüne de hep ağır şeyler koymamız gerekecekti, istediğimiz her şeyi koyamayacaktık. Biz de mutfağı daha kullanışlı ve tatlı hale getirir düşüncesiyle mutfağa yerleştirmeye karar verdik.


Peki raf takarız da ben öylece sade sade bırakır mıyım? :) Hemen elimde olan plastik yapılı dantelden rafın boyutuna göre kestim ve rafa silikonladım. Sonuç benim için harika oldu 


Rafın üzerine sürekli kullandığım şekerlik, tuzluk- karabiberlik, sofra yağdanlıkları, aslında sütlük olan ama benim vazo olarak kullandığım kirazlı vazoda çiçek, tatlı termosum, bitki çayı demliği ve havlu kağıtlık koydum.

Şekerlikler A101den, pembe tuzluk-karabiberlik takımı Karaca, yağdanlıklar Esse, pembe Termos Tantitoni, kirazlı sütlük ve havlu kağıtlık English Home, demliği her markette bulabilirsiniz. Üstteki saat Porland'ın Kaya ile Maya'sı.


Rafın düzeni sürekli değişiyor tabi her yerin olduğu gibi. Son halinin böyle olması lazım :) Limonlu-tarçınlı su şişesi ve bir çiçek daha eklenmiş :)

Bir dee Gamziğimin taa ben nişanlıyken emek emek işlediği çaylı kahveli çiçekli tatlı panolarım eklendi rafın üstündeki duvara. Çayı çok severim, kahveye bayılırım, çiçeklere aşığım :))

Çiçek gibi bi gün olsun hepimize! 🌸🌺 Haftasonu planımızda bahardan faydalanalım, ılık havanın, içimizi ısıtan güneşin, hafif esintili denizin, tomurcukları açmaya başlamış ağaçların, çiçeklerin, baharın tadını çıkaralım! :)

23 Mart 2017 Perşembe

Birbiriyle İlgisi Olmayan 3 Tavsiye! :)

Merhaabaaaaaa!! 

Bahar bu sefer geldi, di miii :) İnsanın içi kıpır kıpır oluyor ağaç dallarını tomurcuklu görünce :) Bahar hepimize güzel gelsin, hepimizin içini mutluluk, huzur doldursun inşallahh! :)

1♡Bahar geldi, yaz yoldaysaaa su tüketimimizi de artırmamız lazım artık. Eğer sık su içmiyorsanız daha önce bahsettiğim su takibi programlarını kullanabilirsiniz, işe yarıyor.  

Su içmeyi daha eğlenceli hale de getirebilirsiniz. Yağ yakması, metabolizmayı hızlandırması, kan şekerini dengelemesi nedeniyle tarçınlı, limonlu su tüketilmesini öneriyorlar. Zayıflamaya ihtiyacınız olmayabilir ama düzgün çalışan bir metabolizma herkes için gerekli. Günde küçük bir şişeyi çubuk tarçın ve bir iki dilim limon kullanarak içiyorum ben. 

Şişe olarak da Paşabahçe'nin pembe kapaklı cam şişesine kullanıyorum! Ankara'ya gelirken hiç bi şişemi almamışım, bu yüzden evdeki en büyük bardakları kullanıyorum :)


2 ♡Bardakta mısır seviyorsanız illaki dışarı çıkmanıza gerek yok. Ben Bim'de ya da A101 de buzluktaki paket mısırlardan alıyorum, buzluğa atıyorum. Canımız istediğinde de 5 dk da yapıveriyorum hem de çok çıkıyor. 

Pilav tenceresine kaynamış suyu koyuyorum, içine mısırları atıyorum. Biraz da tereyağı ve tuzunu koyuyorum. Suyu çekince biraz daha tereyağı koyup karıştırıyorum vee bardaklaraa! İstediğiniz sosları da evde keyfinize göre, dilediğiniz kadar koyabilirsiniz. :)


3 ♡ Oriflame Tender Care minik vazelin. Ellerime, dudaklarıma, çatlaklara, kurumuş yerlere.. her şeyin çözümü bu minik şişede saklı :) Bildiğimiz vazelin gibi aslında ama daha çabuk etki ediyor ve yağlı his bırakmıyor. Bir de muhteşem kokuyor hepsi de. Bulduğunuz yerde sipariş verin bence hala kullanmadıysanız. 


Birbiriyle alakalı olmayan sevdiğim şeyleri yazarken ben çok eğlendim, umarım sizin de hoşunuza gitmiştir. Ben de sizin tavsiyelerinizi duymak, blogunuz varsa eğer, yoruma eklerseniz ben de size uğramak isterim :)

Gününüz çooookkk güzel geçsin innşallah! :)

Hoşçakalıııınn! 

22 Mart 2017 Çarşamba

Kütüphane Uygulaması! 🕮 ♡

Merhaba! Tümm kalbi güzelliklerle dolu insanlar!

Dün pazara gittik ve gözlerim her tezgahta yeşil erik aradı! Biliyorum vakit hayli erken ama umut işte. Tezgahta eriği görecektim ve canım çeke çeke birkaç hafta fiyatının makul rakamlara düşmesini bekleyecektim. Sonra ilk alışımda büyük bi heyecanla yanına bir çay tabağı tuzu da alıp her ısırıkta tuza banarak kütür kütür yiyecektim :) 

Canınız çekti dimiiiiii :)) 

Olsun ne kaldı şurda, azıcık daha sabredelim :) Hem erikli hem kitaplı hem de Küçük Prensli bu fotoğrafla geçen yıldan  #tbt  #heygidigünler yapayım bu kadar erikten bahsetmişken :)

Can Erik 


Neyse konumuza dönelim :)

Uzun bi zamandır, okuduğum, okumak istediğim kitapları telefonuma rahatça ekleyip liste oluşturabileceğim bir uygulama arıyordum. Daha önce ingilizce olan bir tane kullanmıştım 'Goodreads'. Kitapseverler bilir, çok ünlü bir uygulama. Ve başarılı da. Dilerseniz Goodreadsi de inceleyebilirsiniz. Ben şimdi Türkçe olan 'Kütüphanem' uygulamasından bahsedeceğim. 

Severek kullandığım Kitapyurdu'nun uygulaması. Hatta kullanmaya başladığınızda eğer kitapyurdundan daha önce alışveriş yaptıysanız direkt o kitapları yerleştiriyor rafa. Bu çok hoşuma gitti :) 

Rafları kendin belirliyorsun. Ben ilk aklıma gelenleri yazdım. Kitapları arayıp istediğiniz rafa ekliyorsunuz. Okuduğum kitaplardan da Kitapyurdu'nun eklediklerini her tür için koydum raflara. 

En son 'okumak istediklerim' rafını da oluşturduk mu, tamamdır :)

Bir de barkod okuma özelliği var, bu da kolaylık sağlayabilir. Ben özellikle 'okumak istediklerim' rafı için çok pratik olabileceğini düşündüm mağazalarda dolaşırken.

Şimdi listelere bakıp okuduğum tüm kitapları raflara ekleyeceğim boş kaldıkça, çok eğlenceli bir iş :) Sonra da okumak istediklerimi.. Onları okudukça da kütüphanemdeki raflara koyacağım :) Kütüphanenin sanalı bile ne keyifli :) 

Sağlıcakla kalın hepiniz! Bol bol da okuyun, rafları doldurun!  :)


21 Mart 2017 Salı

Sevgili Günlüğüm;

Merhabaaaaaaaaa! 😊

Açık, güneşli, gökyüzünün mavisini de gördüğümüz güzel günden merhaba :) 

Ara ara kapanıyo hava yine de ama bulutlar güneşe yer verince de evin içi apaydınlık, ışıl ışıl oluyor :) Ben yine anne evindeyim, eşimle bu taraflara yerleşebilmek için uğraşıyoruz, bir taraftan da vaktin kıymetini bilip keyifli şeyler yapıyoruz :)

En keyif aldığım şeylerden biri de blog yazmak  Ne yazarsam yazayım, fikirlerimin birileri tarafından okunması, birilerinin de benimle fikirlerini paylaşması, hatta bu sayede arkadaşlıklar kurmak, böyle tatlı bir ortamda fotoğraflı bir anı arşivi oluşturmak çok güzel değil mi  

İşte şu an yazdığım ortam  

Annemle birkaç haftadır annemin salonunu değiştiriyoruz, çok tatlı, huzurlu bir ortam oldu bizce  Beni en çok ilgilendiren tarafı da kahve içip fotoğraf çekmelik yeni bi ortam daha olması :)) 

Burada çay kahve içerek sohbet etmek bir yandan da caddedeki insanları izlemek, annemin o insanlar hakkında birçok şey biliyo olmasına şaşırmak :) çok keyifli.


Çeyizime bir hurç dantel verdiği gibi kendisinin de bir hayli danteli var annemin. Hala eski sandığında saklar, sandık kokar yeni çıkanlar. Hafif de sararmış olurlar :) Hepsi kendi eseri.. Ben daha ilkokuldayken örerdi emek emek kızımın çeyizi diye, o zamanlar bir şey anlamazdım tabii. Hatta bi süre sonra çoğu ergen gibi ben evlenmem yaa tribine girmiştim, anneme diyordum bu danteller hep sandıkta kalır diye :) Sonuç aşağıda görseldeki çerçevede :) 


Dün dünya mutluluk günüymüş, duydunuz mu bilmiyorum :) Kim belirlediyse, nedeni her neyse mutluluğu kutlamak ne kadar güzel değil mi :) Ben de bu bahaneyle güzel bi şeyler yapalım, güzel bi şeyler olsun demiştim ama akşam oluverdi yine :))

Akşam eşimle kardeşim gezmeye çıkmışlardı, normalde ya playstation oynamaya giderler ya da arkadaşlarıyla kafeye. Dün daha erken döndüklerinde şaşırmıştık, meğer bize gül alıp dönmüşler :)) Eşim bana, kardeşim anneme :) İşte! dedim özel bi şey oldu :)) ♡ 



Evlenince anne baba evi daha özel oluyor, her şey daha güzel geliyor, herkes böyle mi hissediyor bilmiyorum :) Kahve içmek, hatta kahveyi pişirirken köpüğüne daha özen göstermek (artık makineler var ama makinede yapmak da marifet istiyor bence, ben eskiden çok kişiye yapınca köpüğünü beceremezdim :) ), şu çiçek motifli demirden tepsi bile... Yılların tepsisi.. Hep çok güzel, çok özel gelmiştir ama şimdi daha bi seviyorum, daha çok kullanıyorum.



Benim çocukluğumdan, ilkokulumdan bir kare.. Okulumun kantini.. Baktığımda neler hissettiğimi anlatamam size, güneşli bi günde, neşeli bi müzik çalarken bisiklet sürerken, ılık rüzgarın yüzünü okşayarak esmesi gibi :) ♡ Bi gün ilkokul günlüğüm yazısı da yazayım istedim :)

Şimdi ilkokul arkadaşıma dedim, annelerle çıkalım diye, ilkokul taraflarına gideriz, hasret gideririz yine :) Ne kadar büyürsek büyüyelim, istediğimiz kadar olgunlaşalım, Allah uzun ömürler verirse yaşlı nine de olsak yine ilkokulumuzun önünden geçerken kıkır kıkır gülerek anarız o zamanları :)  


Huzurlu günler olsun hepimize! 

20 Mart 2017 Pazartesi

Pratik Hanımeller Pastası! ♡


Merhaba ! :)

Tatlı akşamınıza bir tatlıyla misafirliğe geldim!

Çikolatalı pastalara bayılırım! Ama evde yaparken en basitine bile bir miktarcık uğraşmak gerekiyor, zaman gerekiyor. Şimdi size hem uğraştırmayan hem de hiç zaman almayan bir pasta tarifi vereceğim. Özellikle son anda haber verip gelecek olan misafirleriniz olduğunda çook işinize yarayacak. 

Malzemeler :

 3 paket hanımeller çokodamla
 1 paket kremşanti
 1 paket çikolata sosu
 Süt ( şanti ve sos için )
 Hindistan cevizi


🎂 İlk olarak krem şantiyi hazırlıyoruz. Bu pasta için paketin üstünde yazdığı gibi 1 su bardağı süt ideal oluyor. Kıvamını alana kadar çırpıyoruz.

🎂  Kremşantinin kıvamı yeterince yoğun olduktan sonra hanımelleri elimizle kırarak şantiye ilave ediyoruz. İçine dilediğimiz kadar hindistan cevizi de ekledikten sonra bir yemek kaşığıyla tamamen karıştırın.

🎂 İstediğiniz boyutlarda kaşık yardımıyla toplar yapıp bir tabağa dizin. Ben burda az yaptığım için biraz düzensiz oldular tam da fotoğraflayacağım pastada :))

🎂  Şantili toplar hazır olduysaa dolaba koyuyoruz ve çikolata sosumuzu hazırlayana kadar dolapta bekletiyoruz.


🎂  Çikolatalı sosumuzu da hazırlayıp soğumaya alıyoruz. Yaptıktan sonra sürekli karıştıralım ki topaklanma olmasın. Tam olarak soğuduğunda dolaba koyduğumuz şantili topları çıkarıp sosu hepsinin üstüne pay ediyoruz.


🎂 Son olarak üstüne hindistan cevizi, pasta süsü, damla çikolata, dövülmüş fındık.. ne istiyorsak ekliyoruz.


İşte pastamız hazııııırrr! 


Ben her misafire bu pastadan yapmaya başladım artık çok kolayıma geliyor :) Bir de her yiyen çok uğraştığımı düşünüyor, tarifi söyleyince çok şaşırıyor :)) Akşama tatlı bir şey yapmadıysam da birden 5 dakikada hazırlayıveriyorum çayın yanına :)


Tatlı arkadaşım mavimelodi'yle keyifli akşamımızdan 🎂 

Afiyet olsuuuunn! 

19 Mart 2017 Pazar

Avizede Keçe Bulutlar ! ☁

Merhabaaaaaaaaaa ! ☁ ♡

Bu yazıyı pencere kenarında yazıyorum ve gökyüzü bulutlardan görünmüyor :) Yine yağmurlar geliyor 💧 Bulutlara bayılırım! Bulutlu her şeyi kullanmayı çok severim :) Siz de bulut severseniz işte size pratik ve tatlı bir bulutlu fikir!

Keçeden bulutlar ☁ ♡


Bunun için keçe, asmak için az görünür bir ip ve bulut şablonu gerekiyor. Ben internete bulut yazdım, ona bakarak bir kağıda çizdim, kağıdı kesip keçenin üstüne koydum, istediğim sayıda bulut kestim. Ben keçeyi açık mavi seçtim, siz istediğiniz renkte yapabilirsiniz. Beyaz da çok hoş olur mesela :)

Mutfağın avizesi bunu yapmaya çok uygundu, o yüzden ben mutfakta denedim. Hem de mutfağım biraz daha cicili bicili diğer odalara göre, buraya çok yakıştırdım. İlerde hobi odama daha güzel bir şey yapmak istiyorum bakalım :) Yaparsam yine paylaşırım.

İp olarak çok ince olan beyaz nakış ipi kullandım. Misina da kullanabilirsiniz daha görünmez olsun derseniz. Ben bunu yaparken misinayı yakmakla falan uğraşasım gelmediği için direkt nakış ipini takıverdim.

Bir de çok hoş bir şey daha var. İpler sürekli döndüğü için bulutlar da sürekli çok yavaş şekilde hareket ediyor. Hatta biri geçerken rüzgarından etkilenip biraz daha sallanıyor :) Sihir gibi ! ⋆ :) 


İşte böylee minik fikirlerle hayat daha güzel, daha mutluluk dolu :)

Hava bulutlu da olsa, az sonra yağmur serpiştirecek de olsa biz şimdi alışverişe çıkıyoruz 🙋:)
Bu bulutlar gibi şipşirin bir gün geçirirsiniz innşallah ♡ :)

18 Mart 2017 Cumartesi

1 Yaş Doğum Günü Hediyeliği! ♥

 Merhabaaaaaaaaa! 


Önümüzdeki perşembe yeğenimizin doğum günü! İlk yaşını kutlayacağız :) Ne kadar heyecanlı değil miii :) 

O zaman bana ne düşeer? Hediyelik yapmak :)

Bunun için ilk durak da Suluhan. Ben bu sefer badem şekerli minik kavanozlar hazırlamak istedim. Ablama sürpriz olacağı için daha da heyecanlıydım :) Malzemelerin hepsini Suluhan Çarşısının alt katından aldım. Sadece badem şekerini hemen Suluhan'ın karşısındaki halden kuruyemişçiden aldım.

Aslında bunlar pembe değil lila olacaktı, kafamdaki buydu. Ama hiçbir şeyin lilasını bulamadım :/ Biraz daha zaman olsaydı bakabilirdim ama kısmet pembeymiş :)

Aynı Zehra Gül'e benziyor bunlar :)) 




♥ Minik kavanozlar

♥ Paket tül

♥ Kurdele

♥ Minik kartlar

♥ Badem şekeri 

♥ Silikon tabancası

♥ Etiket (çıktı alınacak)



Ben içine badem şekeri koydum ama siz istediğinize göre lokum, sabun, minik şekerler, lavanta vs. koyabilirsiniz.

Maliyetini de hesapladım, her malzemeyi tek tek kattım, 1.30 tl ye mal oluyor bir tanesi. Fiyat olarak da fazlasıyla uygun :) Ama dışardan alındığı zaman haklı olarak çok daha pahalı oluyor işçilik eklenince. 

Etiketleri Pinterestten bi şablon beğenip Wordde üstüne yazısını yazdım, kalın kağıda çıktı aldım, yuvarlak şekillerde kestim. Pinterest: rengarenkyakamoz




İşte size tatlı bir fikir !
🌺💐
Bu tatlı hediyelikler gibi, pembe badem şekerleri gibi tatlı geçsin gününüz!