• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 26 Eylül 2016 Pazartesi

    Mutluluk veren fikirler ♥ 1

    Güzel bi haftaya tatlı bi fikirle başlayalım :) Şu an burda hafif yağmur hafif de güneş var ben huzurla yazıyorum, siz de huzurla okuyun inşallah :)

    Yemek yaparken bazılarınız malzemeleri ezbere tencereye atıp kendinden emin bi şekilde yapıyo olabilirsiniz :) ama ben emin bile olsam açıp tarifi şöyle bi göz gezdiririm unuttuğum bi şey var mı diye (ki çoğundan emin de olmuyorum) :)) 

    İçinizde benim gibi olanınız varsa neler yapabiliriz? Tabiki ilk başvuracağımız yer internet siteleri, yemek tarifi blogları. Ama bu bile çok pratik gelmiyor bana, ben daha üşengecim :) Her seferinde aramak, önceki yaptığın tarifi kaydetmediysen bulamamak gibi zorlukları oluyo.

    Kendiniz yemek tarifleri defteri de yapabilirsiniz :) Hatta bunun için özel defterler satılıyor kırtasiyelerde. Çorba, et yemekleri, sebze yemekleri, salatalar, tatlılar, içecekler diye gruplandırılmış ve gayet kullanışlı. Ben bu defterlerden bi arkadaşıma hediye almıştım, şimdi kendime ellerimle böyle bi defter yapmayı planlıyorum yavaş yavaş. Yaptığım zaman onu da blogda görebilirsiniz :)  


    Ben bugün daha kolay, daha pratik minik bi fikir koyuyorum buraya. Herkesin sürekli yaptığı birkaç tarif vardır. Benim de her hafta mutlaka yaptığım birkaç tarifi minik kağıtlara yazıp kombiye çift taraflı minik bantlarla yapıştırdım. Bu minik etiket tipi kağıtları da pinterestten bulup, sevdiklerimi worde aktarıp çıktı aldım. Ve yazdığım tariflere minik minik resimler yaptım, baktıkça bu da minik bi mutluluk olsun diye :)


    Bu kağıtların desenlerini ve daha fazlasını pinterestte paylaşıyorum buldukça. Eğer bunları göremediyseniz ya da hemen ulaşmak isterseniz pinterestte hesabım " rengarenkyakamoz " tıklayabilirsiniz :)


    Eğer daha da kapsamlı bi fikir isterseniz, ben nefisyemektarifleri sitesinin mobil uygulamasını kullanıyorum. Bu uygulamada kendi defteriniz oluyo, istediğiniz tarifi deftere ekleyip daha sonra tekrar aynı tarife kolayca ulaşıyorsunuz. Sevdiğim bi özelliği de, yemek yaparken bi tuşa tıklayınca yemeğiniz bitene kadar ekran açık kalıyo :) Bu kombideki tarifler dışındakileri de uygulamadan hallediyorum. Bu arada bu son paragraf reklam yazısı gibi olmuş :)) tamamen pratik bilgi olsun diye, kendi fikirlerim :) sizin de yemek tarifleri konusunda pratik önerileriniz varsa beklerim :)

    Rengarenk kalın! :) ♥ 

    6 yorum:

    1. Çok güzel bir fikir:) ellerinize sağlık:)

      YanıtlaSil
    2. Ne tatlı bir fikir :) böyle küçük ayrıntılardan mutlu olabilmek ayrı bir meziyet bence.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. teşekkür ederim :) hepimize her zaman nasip olsun inşallah :)

        Sil
    3. ''Defterinin fotokopisini çektirebilir miyim?'' ders notu ister gibi oldu ama ben evlenene kadar tamamlarsın herhalde defterini :)

      YanıtlaSil
    4. :D başlarsam ve tamamlarsam sana da hediye ederim :))

      YanıtlaSil