• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 15 Kasım 2016 Salı

    Posta kutusunda Hogwarts'tan mektup var! ♥

    Herkesin ayrı bir değer verdiği, her şeyini paylaşabildiği, her şeyini anlayabildiği bi dostu vardır. Ben bu konuda çok şanslıyım. 19. yıla girecek bi dostluğumuz var. Ve bugün doğum gününü kutluyoruz :) Burdan da kutlayayım o zaman "iyi ki doğduun Güülcaağn" 
    Çoktandır düşündüğüm, onu çok sevindirecek, mutluluktan havalara uçuracak sürpriz için de bugünü bekledim :) Hogwarts'tan mektup! 


    Daha minicikten Harry Potter hayranlığına birlikte başlamıştık, o Harry ben Ron hayranıydım :) Onlar için gazete parçaları mı biriktirmedik, dergi koleksiyonu mu yapmadık :)) Harry Potter izlemek en çok onunla keyifliydi :) Şu yaşımıza geldik hala birlikte izleriz :) 

    Onun bi hayali vardı, Hogwarts'tan mektup almak :) Ben de bu hayali gerçekleştirdim :) 

    Bu hayali gerçekleştirmek için ilk adım tabii ki Pinterest araştırması :) Aklımdaki fikirlere bi dolu fikir ekledim, ihtiyacım olanları kaydettim. Bazılarına değişiklik yaptım ve çıktı almaya! Sonrası hayal gücüm. Yazıları, süslemeleri kafama göre yaptım.


    Mektup içeriği;

    Mektup kağıdı: Harry Potter yazı stiliyle başladım mektuba. Sonrası uzun olacak diye kendi yazı stilimle :)) Mektubu daha samimi olur diye ve ingilizce yazarsam ordan burdan bakarak çok zorlanırım hem de yanlışlarla dolu olur diye Türkçe yazdım ve dilini sihirle öğrendiğimi söyledim :) Kağıdın boş kalan yerlerine Harry Potter imgeleri çizdim. Mektup içeriğini çok okunaklı koyamadım ama Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu.. diye başlayıp McGonagall'ın kendi yapımım imzasıyla son verdim mektubuma :)) Ve tabi ki imzayı mühürledim :) Mühürü de yine pinterestten çıktı alıp yapıştırdım. Eğer mühürünüz varsa gerçekten mühürlemek daha hoş olur ya da kırmızı/bordo mumunuz varsa.


    Harry Potter kitap serisi kapakları: Bunları da yine Pinterest'ten çıktı alıp sıraladım, saman ipiyle kurdeleledim ve "Hogwarts'a gelmen için bunları iyi bilmen gerekir.Sana çok lazım olacaklar." yazdığım ve mühürlediğim zarfa bu kitap kapaklarını koydum. Bu arada not kağıtlarının hepsinin kenarlarını mumla yaktım, daha otantik oldular.

    Mesajlı kartlar: Panoya asılabilecek, fotoğraflara renk katacak minik mesajlı kartlar çıktı aldım. Ve bir de yine mesajlı gün planlayıcı var bu pakette. Bunları da kurdeleli, mühürlü pakete koydum. "Hogwarts için birkaç tavsiye. Plan yapmak çok işine yarayacak." notu düştüm.


    Öğrenci formu: Tabi okula kayıt için bi evrak gerek :)) Öğrenci bilgilerini yazdım ve çıktı almadan önce arkadaşımın cadı şapkalı fotoğrafını fotoğraf kısmına ekledim. Ve tabi ki alnına da acemi bi yara izi yaptım :)) Fotoğrafı da mühürledim.

    Hogwarts bileti: En güzel, en büyüleyici kısmı bu bence. Platform 9 3/4 biletini de bi zarfa ekleyip, kurdele yapıp bu sefer mum eriterek mühürledim.

    Mektup Zarfı: Ön kısmına arkadaşımın adresini yazdım, arka kısmını mühürledim, içini doldurup bağladım. Zaten her yeri özenle hazırlanmış pullanmış, damgalanmış bu zarfa çok eklenecek bir şey yoktu. Mektubu arkadaşımın postasına baykuş Hedwig bıraktı :) Hedwig, benim kardeşim oluyor :)


    İşte Hogwarts'tan gelen mektup hazırlamak bu kadar kolay ve en önemlisi böyle eğlenceli. Yaparken nasıl eğlendim, nasıl heyecanlandım anlatamam :)) 

    Mektubu hazırlarken en zor kısım Gülcan'a bu mektuptan bahsedememek, bi fotoğraf bile atamamak oldu :)) Çünkü biz gözümüzü kırpsak birbirimize mesaj atarız ararız bak gözümü kırptım diye :))) Bi şeyi bi gün boyunca birbirimize söylemeye fırsatımız olmasa aldatıyo gibi hissederiz :))) İşte o yüzden mektup eline geçene kadar sabırsızlıktan resmen çatladım! :))

    Mektup ve içeriği genel olarak işte böyle. Küçük küçük mutluluklar kocaman bi mutluluğa dönüştü :)


    Benim dostum gibi Harry Potter hayranı olan arkadaşınız varsa, ona sürpriz yapmak istiyorsanız ya da kendinize böyle bi posta hazırlamak istiyorsanız bendeki çıktı alınabilir hallerini sizinle paylaşabilirim :) Mail adresinizi yorum ya da mail atmanız yeterli :)

    Mutluluktan havalara uçacağınız günler dilerim :)  

    16 yorum:

    1. Harika bir arkadaşsın :)
      Özendim ://
      Mutlu yıllar Gülcaağğn

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. hii teşekkür ederim :) sen de harika bi littlebutterfly sın :))

        Sil
    2. Canıımm canımm dostumm! İyi ki varsın! Emeğine,güzel yüreğine sağlık😙😙😙 Çok çok seviyorum♡♡

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sen de iyi ki varsın, ♥ iyi ki de doğmuşsun ♥
        ay kaçıncı kutlayışım :D

        Sil
      2. Benim de kaçıncı teşekkür edişim😁 Doyamadıysam demek teşekkür etmelere😁

        Sil
      3. ♥♥♥bi de Hogwarts pastasıyla taçlandırırız bunu :D

        Sil
    3. ne güzel olmuş ne güzel hazırlamışsın ben de çok isterdim arkadaşın çok şanslı daha doğrusu ikinizde çok şanslısınız :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Allah herkese versin o zaman böyle dostluk şansı :) teşekkür ederim :)

        Sil
    4. Yaa çok eğlenceli olmuş. Çok beğendim. :)

      YanıtlaSil
    5. Çok kıskanmdım gerçekten, bende feci bir Harry Potter hayranıyımdır, ama biri benim için böyle bir şey yapsa ömür boyu saklarım. Senin gibi arkadaş olacak vallaha

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Allah herkese güzel dostluklar nasip etsin :) belki bi gün sizin posta kutunuzda da Hogwarts tan mektup olur :))

        Sil
    6. Çok başarılı olmuş :) çıktı hallerini rica etsem mail olarak yollayabilir misiniz?
      erdincozbayraktar@hotmail.com.tr

      YanıtlaSil
    7. Ellerinize saglik cok guzel gorunuyorlar eminim cok mutlu olmustur arkadasiniz da.. Eger hala duruyor ise ben de isteyebilirmiyim bi kopyasini hanedan92@gmail.com

      YanıtlaSil
    8. Cok guzel olmuş bayıldım ben de arkadaşıma böyle bir şey yapmak istiyorum rica etsem bana mail olarak yollayabilir misin? edabuzdemir@hotmail.com

      YanıtlaSil