• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 5 Temmuz 2017 Çarşamba

    Evimizi Küçük Dokunuşlarla Kişiselleştirelim ♡

    Merhabaaaa! 

    Nasıl özledim oturup şuracıkta kahvemi yudumlayarak yazı yazmayı :) Bi süre yazamadıysam bloguma girince sarılasım geliyor ♡ :))

    Bugün biraz ev düzeninden, evimizi renklendirmekten, kişiselleştirmekten konuşalım.

    Evimiz için alışveriş yaparken doğal olarak herkesle aynı mağazalardan alıyoruz eşyaları. Seçenek çok ama tüm mağazalar o zamanın modasına göre satış yaptığından bi bakıyoruz ki evlerimiz diğer evlerle aynı oluvermiş. Size evde sevdiğim tarzı anlatsam bi çoğunuz ben de öyle seviyorum dersiniz :) Mobilyaların herkesle aynı olmasında bir sıkıntı yok bence, önemli olan küçük dokunuşlarla 'işte bu Ayşe'nin, Gülçin'in.. evi' dedirtebilmek :) Birileri desin diye değil de biz içinde daha rahat daha huzurlu olalım diye ♡ 

    En çok vakit geçirdiğimiz bölümlerden biri mutfaksaa tam içimize sinecek şekilde olmalı değil mi :) Mesela ben bembeyaz eşyalara soft renkli objeler kullanmayı severim. Çoğu oda gibi mutfak da öyle. Ikea'dan aldığım 2 li kurulama bezlerinden gül detaylı pötikareli olanı mutfak kapısına astığımda mutfağın ruhu değişiverdi birden. Yanına da arkadaşlarımın hediyesi bereket kuşunu konduruverdim, işte Gülçin'in kapısı oldu ♡ :) İlk evlendiğim zamanlar mutfağa girip çıkarken kapıya bakıp gülümseyerek geçiyordum deli gibi :))


    Yine mutfaktan küçük bir fikir. Daha önce sık yaptığım yemeklerin tariflerini minik süslü kağıtlara yazıp kombiye astığımdan bahsetmiştim. Daha sonra da Pinterestten mutfağa gidecek desen ve yazılar içeren resimlerden çıktı alıp kombinin kalan yerlerini doldurdum :)


    Burası evin küçük tatlı girişi. Aldığım çıktılardan biraz da buraya serpiştirmiştim. Keçeden kalbi çift taraflı bantla lambanın düğmesine yapıştırdım. Kalorifer peteğinin üstüne de bozuk para sandığını ve içi arkadaşımın yaptığı kokulu taşlarla dolu olan minik sepeti yerleştirdim. 


    Minik kalpli kokulu taşlarım 


    Davlumbaza bir şeyler asıyor, yapıştırıyorsanız renkli mıknatıslar çok şeker duruyor bence :) 


    Banyo kapıları da boş kalmasııın :) Arkadaşımın el emeği hediyesi ♡ Arkadaki askıya kurdeleyle bağladım, çok sallandığı için de her ahşabı minik minik silikonla yapıştırdım.


    İşte pratik ve fazlaca ucuz maliyetli sihirli fikirler ♡ Elimiz değerse evimiz daha güzelleşir 

    Ev kişiselleştirme, renklendirme yazılarını çok seviyorum, bu seriye devam edeceğim küçük küçük fikirlerle :)

    Mutlu günler olsun ♡ :)

    5 yorum:

    1. Evin her köşesi zevke göre sekillendiginde cok seviyorum ama cok fazla obje biblo ve tabak canakla dolu oldugunda bakamiyorum bile. Gözlerimi kacirdikca surekli sag sola bakiyormusum gibi oluyor, hemen cikip gitmek istiyorum o evden 🙈

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bence de en güzeli sadelik, olacaksa bi odak köşesi olsun seviyorum ama zevk meselesi tabi bazıları o işi güzel yapıyor, ben yapsam bi milyoncu gibi olur :))

        Sil
    2. Hepsini yazıyorum aklımın bir köşesine, kendi evim olduğunda fikir olacaklar bana:))

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Senin odana da yapabiliriz :) bu yaz kesin yapalım :p :))

        Sil
      2. evet eminim yaparız :p :)))

        Sil