• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 21 Eylül 2017 Perşembe

    Kanaviçe İşlemeli Ayraçlarım ♡

    Günaydıınnn !   :)

    Hala serinlememiş, incecik hırka bile giydirmeyen havalar olsa da sonbaharın ilk ayındayız, hatta bitiriyoruz ilk ayını. Yelpazeyi sallayarak sonbahar mutluluğu diye gezsem de fayda etmiyor gelemedi işte sonbahar :)) Ama ben sonbahar havasına her zamanki gibi eylülün ilk gününden girdim :) Kahveler, kitaplar, el işleri.. En çok bu mevsime yakışıyor. O zaman biraz tatlı el işi sohbeti yapalım dedim :)

    Biliyorsunuzdur, kanaviçeye bayılıyorum. Hem yapmaya hem kullanmaya. Geçen yıl da arkadaşımla birlikte ayraç yapmaya takmıştık. O zaman hem kendimize, arkadaşlarımıza yapıyorduk hem de açtığımız satış hesabına yüklüyorduk. Böyle böyle bir sürü şablon uygulamış olduk. Kanaviçe ayraç,  yapımı çok zevkli bir iş kesinlikle :)

    Şablonları genelde tabi ki Pinterestten buldum :) Bazılarını direkt işledim hazır ayraç şablonu olduğu için, bazılarını ufalttım, bazılarında minik değişiklikler yapıp kendi zevkime uydurdum. Pinterestten hem Türkçesini hem ingilizcesini yazarak binlerce çeşit şablon ya da işlenmiş model bulabilirsiniz.

    Modelimize karar verdikten sonra etamini şablona uygun şekilde kesiyoruz ve başlıyoruz rengarenk işlemeye, işlerken de rahatlamaya :)

    Ayraç formunda olması için 2 kat etamin oluyor, yani bir tarafı işlenmiş, arka tarafı ise işlenmemiş etamin. İşlemenin ipli tarafı iç kısma geleceği için görünmesin diye ekstra bir işleme de gerek kalmıyor. İşleme de bittikten sonra dikiş kısmını hallediyoruz. Ben kenarlarına minik fistolar dikmeyi çok seviyorum, ayrı bir naiflik katıyor. Bir de istersek biraz kurdele ve minik bir çiçek ♡ :) Yapay çiçeklerin bazılarını dikmek zor olabiliyor, onları da silikonla tutturuyorum. İşte bu kadar :)

    Benim yaptığım birkaç modeli de buraya bırakıyorum ♡ 






    Bu ayraçlar kadar tatlı, rengarenk geçsin gününüz! ♡  :)

    6 yorum:

    1. Çok güzel elinize sağlık:) Ben uzun uzun işleme yapamam ama bunlar hem fonksiyonel hemde çabuk biter. İyi bir fikir deneyeceğim. Teşekkürler:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet sıkmadan çok çabuk işleniyor :) ben teşekkür ederim :)

        Sil
    2. Balonlu modelden sipariş verebilir miyim? 😊💕

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bi de bizdeyken mi yazdın :) görsem verirdim :))

        Sil
    3. Tek kelime ile harika olmuş, keşke bilsem de işlesem :)

      YanıtlaSil