• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 4 Mayıs 2013 Cumartesi

    Bu ilginç kuşların adını bilen var mı ?

    Okuduğum şehirde 3 yıldır yeni yerler bulma, değişik mekanlar keşfetme çabası içindeyim. Çok küçük bi şehir olmasına rağmen bir sürü tatlı yerler de keşfettim. Çarşıda işimiz vardı hem onları hallediyoduk hem de farklı yerler görelim diye geziyoduk. Arkadaşımın pantolonunu terziye vermek için bi pasajın içinden geçtik, yine açık havaya çıktı. Bi de baktım bu kuşlar. Kafesler vardı biraz ileride de, yetiştiriyolar demek. Adamlar da vardı orda ama bikaç tanelerdi gidip soramadım, merak ettim durdum. Sadece fotoğraf alabilir miyiz dedik, işte bunları çektim.



     O tavuskuşu kuyruklarının ne kadar havalı olduğunun farkındalar. Yanlarına biri yaklaşınca gövdelerini, başlarını kaldırıyolar, böyle havalı havalı yürüyolar.


    Biraz araştırdım da, beyaz kuyruklu güvercin, sepet güvercin falan yazıyo ama onlar bunlar mı emin değilim. Ben minyatür tavuskuşu dedim bunlara :) Adını bilen varsa paylaşın benimle çok merak ettimm :)

    9 yorum:

    1. bunlar neymiş ya heryerde varmıkii merak ettim google'a yazıyım bakıyım bende

      YanıtlaSil
    2. Senin taktığın isim kısmen doğru olabilir:)bende googledan baktım biraz beyaz tavuskuşu falan yazıyo ama biraz küçüklermiş tavuskuşuna göre:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Başına da minyatür koyduk mu tamam o zaman işte :)

        Sil
    3. Çok güzel duruyorlar ama :) İlk defa gördüm. Senin taktığın isim olmuş canım bence daha araştırmana gerek kalmamış yani :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet ya nasıl da havalılar havalarından mı bilmem ama :) Öyle diyorsan dediğim gibi olsun :)

        Sil
    4. Sevgili rengarenkyakamoz.blogspot.com
      Biz Reklam Turko sayfasını ve google+blog/site tanıtım topluluğunu, site ve blogların link trafiğini artırmak adına açtık..
      Bu sayfadan maddi olarak hiçbir kazanç sağlamamaktayız.
      Bu bakımdan Reklam Turko banner kodunu daha görünür biçimde diğer site sahiplerinin yapmış olduğu gibi sayfanızın en üst kısımlarına kaydetmenizi rica ediyoruz.
      Böylelikle sitelerin link trafiğine katkı sağlamış olacaksınız saygılar..

      YanıtlaSil
    5. Çok güzel bi güvercinler daha öncede görmüştüm :) ama adlarını bilmiyorum :/

      YanıtlaSil