• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 24 Haziran 2013 Pazartesi

    Staj Günlüğüm :)

    Şuan 'uzman' masama eşyalarımı yerleştirmiş, dönen koltuğumun fazlaca ergonomik sırtlığına rahatça yaslanmış, koridordaki otomattan aldığım kahvemi yudumlayarak, şirketteki bilgisayarımdan bildiriyorum.

    Evet, stajım başladı :)

    Belgeleri vermeye geldiğimde kaçta gelmem gerektiğini sormayı unuttuğum için ortalama bi saatte karar kılıp sabah 9 da geldim. Ama neler düşünüyorum.. Millet öğleden sonra gelir, ben böyle erkenden dikildim binanın önüne, belki çalışanlar bile benden sonra gelecek... Senaryolar kuruyorum.

    Güvenliğe geldim, bilgilerimi yazdığım kağıda bi baktım dolmuş bile liste. Meğer 8 de işbaşı yapılıyomuş. Sonra hemen tanıdık varmı diye baktım, listede bizim okul sıralanmış, hemen bulayım diye gittim, bi arkadaışımı gördüm, onunla sohbet ederken bikaç kişi daha geldi bizden. Sırayla alındık, kartlarımızı çıkarttık derken satın alma bölümüne verilmişim.

    Çok güleryüzlü insanlar var burda, büyük şirket olmalarına rağmen bizimle her konuda ilgilendiler sağolsunlar. Bizimle ilgilenen Endüstri Mühendisi bikaç sunum attı, arada onları inceledim, arada nette gezindim, karşı masa komşumla bolca sohbet ettik.

    Öğle arası yemeğe erken çıktık yapacak şey olmadığı için, diğerleriyle buluştuk, uzun zaman sonra güzel bi öğle yemeği yedim. Kaldığım yurttan ötürü öğle yemeğini öylesine geçirmeye alışmıştım. Salata barı bile var tam benlik burası :) Cem Yılmaz'ın Fundamentals da anlattığı gibi döşedik salata tabağını da :))

    Ulus'un göbeğinde olduğumuz için çıkınca 1 saat içinde çok takılacağımız bi yer yok. Binanın içindeyken sanki Ulus'ta bulunmuyormuşsun gibi, o da ayrı bi şey :) Çıktık biraz dolanalım diye, Burger'da bişey almadan oturduk oturduk kalktık :)

    Geçen yıl stajda fotokopi makinası en iyi öğrendiğim makinaydı, bu yıl da çizgimden şaşmayım çay kahve otomatını öğreneyim dedim. Sonuçta bu tür makinalar mevcutken tornaymış frezeymiş gereksiz kalır, değil mi :) Bu ulvi görevimizi yerine getirmek üzere otomatın başına geçtik, bardak yok! İçtiğimiz suyu oracıkta döküp tuşlara bakmaya başladık derken yanımızdan geçen çalışandan yardım istedik. Geldi bi tanecik tuşa bastı bu kadar dedi. Rezil olmakla beraber bir mühendis olarak kullanmayı bildiğim makinalara bir yenisi daha eklendi : Otomat ! :)

    Ben bu satırları yazarken çalışanlardan biri kola ısmarladı, otomatın karmaşık yapısını bize öğreten abi de Afyon lokumu ikram etti, şimdi de işe yeni başlayan bi çalışanın baklavasını yiyorum şerbetini damlatarak.:) Böyle böyle yıllardır alamadığım tüm kiloları burda alacağım galiba :) 

    Her gün geleceğiz galiba, ben de fırsattan istifade kendi bilgisayarımı da getirip staj dosyamı şimdiden doldurmaya başlayacağım. Zaten 8 den akşam 6 ya kadar burdayız, başka türlü ne yaparsak yapalım geçmez vakit. Servisi de ayarladık, tam iş başlayış çıkış saatlerinde otobüs camına yapışıp ter kokularını solumak hiiç çekilmezdi. Sırf bu yüzden işlerimi, gezip tozma saatlerimi iş bitiş saatine gelmesin diye itinayla ayarlarım.

    Anlaşıldığı üzre hem oldukça büyük, adı olan hem de bu kadar tatlı bi yerde yapıyorum stajımı. Arkadaş desen tüm üniversite burda :) Daha ne olsun çok şükür :)

    Burda cafe, teras falan da varmış şimdi binayı keşfe çıkacağız :) Stajın ilk günü böyleydi, hoşuma gitti anlatmak staj serisi günlük tutabilirim :)

    Bilgisayar bana ait olmadığından fotoğraf atamadım, artık kendi bilgisayarımı getirip rahat yazarım :)

    Rengarenk günler diliyorum rengarenk dostlarım :)

    8 yorum:

    1. güzel bi yer bulmuşsun cnm. biz lisedeyken süründük resmen staj yeri bulucaz diye :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. şansıma iki yıldır rahat yer geliyo bakalım :)

        Sil
    2. sevindim adına hayatım umarım güzelde devam eder

      YanıtlaSil
    3. ne kadar güzel biz de çay bile vermiyorlar :) tadını çıkar ;)

      YanıtlaSil
    4. Eee iş yapmıyor musunuz?
      Ben gemi acentasından staj yapıyorum bu yaz(Seyahat işletmeciliği ve turist rehberliği okuyorum). Biz de gemi olmayınca akşama kadar oturuyoruz ofiste. Kitap okuyorum ben hep. Ama gemi olunca Efes-Meryemana falan geziyoruz. İngilizce bilmeyen İtalyan,Portekiz,İspanyol turistlerle İngilizce konuşmaya çalışıyorum falan. :P Her şey harika yani. :)

      YanıtlaSil
    5. Yok pek değil yani biz istersek bişeyler bulmaya çalışıyolar, beni verdikleri departman biraz rahat :)
      Seninki de farklı bi eğlenceliymiş :) Ne yaparsak yapalım 10 saati dolduramıyoruz aklına bişey gelirse stajda uğraşmalık fikirlerini bekliyorum :)

      YanıtlaSil