• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 11 Temmuz 2013 Perşembe

    MİM ! Ben kimim ?¿

    Uzuun uzun zamandır mim yazım olmuyodu. Sorun şu ki mimlenmiyorum! :) Sevgili Melodram duruma el atmış beni mimlemiş, çook teşekkür ediyorum :)



    92 yılında güneşli bi haziran sabahında Ankara'da açmışım minik çekik gözlerimi. İlk çocuk, ilk torun olmanın güzelliğiyle büyüdüm gitti işte.

    Küçük yaşlarıma dair hatırladığım en büyük şey kendi ellerimle ensemin bi kısmını yakmam. Köyde çamaşır kazanlarının altında yanan ateşle poşetleri tutuşturup sallardık. Poşetin teki de yapışıverdi işte daha 2 yaşındayken doktora git gel geçti günlerim tehlikeli bi bölgede olduğundan. Hiç unutturmayacak da bi iz bıraktı zaten, ilginç bi şekilde farklı hissetmemi sağlamıştır her zaman. Güzel bi farklı ama.

    Endüstri mühendisi olma yolundayım ama içimde fırtınalar kopuyor. Şöyle ki hayallerimde evhanımı olma, cafe tarzı bi mekan açıp işletme, internet üzerinden işimi kurma, hobilerimi işe dönüştürme gibi güzel düşüncelerim var. Sonuçta hangisini yaparsam yapayım kendi işimin Endüstri Mühendisi olayım istiyorum.

    Ama en önemlisi evlilik, ev kurma döşeme hayallerim. :) Kariyerden daha önemli olduğunu düşünmüşümdür her zaman.

    Anlaşıldığı üzre gerçek hayattan çok hayallerimde yaşarım. Gerçekleşince başka hayaller kurarım. İnsanı daha huzurlu, hayatı daha yaşanılanilir yapıyo her zaman.

    Blogunun adı nerden geliyor?

    Rengarenk biriyimdir, her şeyi kendimde barındırmak isterim, hoşuma giden her şeye mutlaka bi el atarım, blogumu da her istediğimi paylaşırım düşüncesiyle açtım. Rengarenk kısmı böyle. Yakamoz kısmını da ilerleyen zamanlarda anlatırım uzun uzun. Benim için özel bi şey olduğunu söyleyeyim sadece.

    Neden kozmetik blogu ?

    Blogum her telden çalıyo, blogu açtığımda canım ne isterse onu paylaşıyorum. Belli bi kategoriye girmez sanırım.

    Kişiliğim

    Açın netten burcu ikizler, yükseleni aslan özelliklerini okuyun, işte o benim. Taşımadığım çok az özelliği vardır.

    Kolay uyum sağlarım. Hatta sevmediğim bi kişi veya bi ortam olsa bile katlanmaya, uymaya çalışırım. Bazen de kimseyi sallayamam. Bu da burcumun dengesizlik özelliğinden kaynaklanıyor.

    Sorumluluğumu bilirim, yaptığım işe dört el sarılırım ama zorunluysa o iş son gün yapılacak arkadaş !

    Halimden tavrımdan, saçlarımın kesiminden, renginden, kıyafetlerimden, odamın yerleşiminden çok çabuk sıkılırım. Sürekli yenilik lazım bana sürekli değişmem gerek.

    Had safhada kararsızım. Tek başıma alışverişe çıkıp da büyük bişey alırsam hep bi huzursuz olurum mesela. İlla güvendiğim birinin onayını almam lazım. Bu her konuda böyle.

    Hoşlandıklarım



    Paris ve Fransızca sevdalısıyım. Hemen hemen her eşyamda şu dünya harikası kule vardır. Bu uğurda Fransızca eğitim veren bi lisede okudum. Üniversite için de hayallerimden biriydi, hayal olarak kaldı. Önümüzdeki hayallere bakıyorum bende. 

    Okuyan bilir İşaret Dili'yle ilgileniyorum. Tamamen tesadüf okulda verilecek İşaret Dili kursu olduğunu görmüştüm, heyecanla yazıldım, devam ettim. Bi süre de eğitmenlik yaptım, şimdi de yakınlarımda isteyenlere gösteriyorum.

    İlkokulda başlayan graffiti çılgınlığım beni hala bulduğum yere yazdırıp çizdiriyo. Okulun betonlarından bateri bagetlerine kadar bi çok ilginç yerde de imzam vardır. 

    Ellerimi iyi kullanırım, ne bulursam güzel bişey çıkarabilirim. Derya Baykal gibi kızım :) El emeği gerektiren her türlü hobiye açığım.

    Yağmurda, karda, akşam serinliğinde yürümeye bayılırım. Yalnız da çok severim, özel insanlarda da.

    Kahvenin espresso hariç her halini itinayla severim. Genelde çikolata batırarak tüketirim. Artık kaşık çikolatalar var neyseki, parmaklarım kupanın yarısına kadar dalış yapmamış oluyor :)

    En önemlisi çiğköfte için yapamayacağım şey çok azdır.

    Bunların yanında kozmetik dükkanları, kırtasiyeler, ne kadar eskise de gönlümdeki yerini koruyan tabulu cafeler, içinde labirentteymişcesine kaybolduğum hobi dükkanları da beni her zaman cezbetmişlerdir.

    Şu sıralar en hoşlandığım şey ise televizyon karşısında elimde yarım elmayla mayışmak, uyuklamak.

    Hoşlanmadıklarım

    Hiç normal olmayan korkularım var.
    İsmini bile yazamayacağım 8 bacaklı hayvanat. En miniğini bile görsem bulunduğum yerden ışık hızıyla yok olurum.

    Sonra mesela tesisat korkum var. Büyük borular, fazla su olan yerlerde fazla barınamam. Bunları ilginç bulduysanız bu kategoride en ilginci klozet korkum.

    Büyük iş makinaları da hiiç hoşlanmadılarım arasında. Fobisi çok olan biriyim, saymakla bitmez.

    İnsanlara geçersek, işine göre, tamamen kendine odaklı davrananlardan hiç mi hiç hazzetmem. Durum ne olursa olsun değişme zor bişey değil !

    En çok yakındığım da şu Murphy kanunlarının tamamının kurulmuş saat gibi bende işlemesi.

    En çok sevdiğim makyaj malzemem

    Rujum, rimelim, eyelinerım.

    Çantamda olmazsa olmazlarım

    Muhteşem 3lü; telefon, cüzdan, anahtar. Bunlar dışında kulaklığım, selpak, ıslak mendil, bi gözünde makyaj malzemelerim, bi gözünde kırtasiye malzemelerim olan makyaj çantası-kalemlik karışımı olan küçük çantam, tüm notlarımı içinde barındıran minik not defterim, bide artık tabletim. 

    Ben de bu çanta neden bu kadar ağır diyorum !

    En son okuduğun kitap

    Histeri-Laura Lippman

    Benden bu kadar, az biraz anlatmaya çalıştım kendimi. Yazımı okuyan herkesi de mimliyorum, cevaplayanlardan haber bekliyorum. Rengarenk günler diliyorum :)

    10 yorum:

    1. memnun oldum :)
      http://nypdsena.blogspot.com/

      YanıtlaSil
    2. Meslek kisminda bende senin gibi düşünüyorum ya.Şöyle Big Chefs tarzi ne biliyim Taps tarzi bir yer işletmek istiyorum bende :) Korkularin değişikmiş :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kendi işinin patronu olmak gibisi var mı :) Aynen öyle.

        Sil
    3. Seni böyle tanımak güzel, ara ara ben kimim yazısı yazmalısın bence:)sana bi özel gününde mini bi klozet maket hediye edeyim ben saklayacak mısın bakalımm:)
      bu arada çok geçmiş ama geçmiş olsun ufak bi dikkatsizlik daha kötü sonuçlar doğurabilirdi...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Olabilir aslında :) Sen hediye et ben saklarım tabikii :)
        Ucuz atlatmışım valla teşekkürler

        Sil
    4. çok eğlenceli bi post olmuş başlamamla bitirmem bir oldu:)tanıştığıma memnun oldum rengarenkyakamoz:))

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederiim :) Ben de çok memnun oluyorum.:)

        Sil
    5. İyiki mimlenmişsin canımcım zevkle okudum..:)

      YanıtlaSil