• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 16 Temmuz 2013 Salı

    Yaz fikirleri ✿ Yastık yapalım !

    Eskiden Deniz'le yastık örerdik. Hem de sakallı ipten. Turuncu, fıstık yeşili, mor... Bu hatıradan ötürü el yapımı yastık deyince uzunca bi süre zihnimde 'sakallı ipten örülmüş, bazı yerlerinde ilmek kaçtığından iplerin arası açılmış, içinden beyaz astarı görünüyor ya da daha kötüsü elyaf fışkırıyor' düşüncesi yer edindi. 

    Sonraları evdeki artık kumaşları birleştirip kapladığım elyaflar aldı yerini. Hala anneannemlerden elimde artık kumaşlar, tüllerle dolu bi poşetle dönerim.

    Bu yazının -Yastık yaptım ! versiyonu da staj bittikten, ben rahata kavuştuktan sonra rengarenk atölyemde yerini alacak inşallah. Tabi sizler de yapmak isterseniz sizlerinki de yer alacak. Hemen el emeği göz nuru ürünlerimle doldurmak istiyordum atölyemi ama stajda mesai saatinde işbaşı yapıp mesai bitiminde evin yolunu tutmak bu isteklerimi erteledi. 

    Şuan da stajdayım yastık modellerine bakıyordum, tatilimde yapmalık bikaç on tane seçtim. Bunların hepsini denemek istiyorum, beceremediklerimi de alırım diyorum :)

    En tatlısı, en yapılası, hem bayankuşlardan hem de pembesinden dolayı bu ilk yastık bence. Hem de kolay. Kumaş boyalarımı ve keçelerimi bir gözden geçirmem gerek.
    Sıradaki yastık Paris severlere, sevipte kavuşamayanlara gelsin  

     
    Hem bu kadar renkli, hem bu kadar tatlı, hem bu kadar romantik olunabiliyormuşş.


    Bu mesela benim odam için üretilmiş.


    Yaptığım yastıkları odama sığdıramıyorum, kanepeme oturduğumda her bi taraftan fışkırıyolar ama hiçbirini kaldırmaya kıyamıyorum, hepsi gözümün önünde dursun istiyorum. Annem kaldırmış yine 4 tanecik yastık var şuan odada, stajım bitsin ona da el atacağım.:)











    Tatil başlayınca hemmen alışverişş !  


    Bu arada yastıkların çoğunu shop.apolena.com 'dan aldım, belki direkt almak istersiniz :)

    Rengarenk kalın güzel insanlar ! :)

    8 yorum:

    1. 8. Sınıftayken el işi dersinde bende az yastık yapmamıştım yaa aklıma getirdin o günleri. Benimde dolu çeşidim var ama malesef benimde annem kaldırdı. :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet dimi okulda da yapardık böyle şeyler bize hasırdan yaptırmışlardı bak sen de benim aklıma getirdin :) Anne değil mi hepsi aynı ! :)

        Sil
    2. Çook güzeller
      özellikle baykuşlu

      http://loveandsmile.wordpress.com/

      YanıtlaSil
    3. Hepsi birbirinden güzel bunların. Hele de insan kendi el emeği ile bişeyler yapıyosa, resmen paha biçilemez :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Aynen. El emeği olsun benim gönlümü fetheder zaten :)

        Sil
    4. Bunların hepsi harikaa hepsine sahip olmak istedim:)keşke boş bi zaman bulabilsem bende yapabilsem tabi beceri de gerekiyo yapabilmek için bende varmı bilmiyorum:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sorma ben de hepsi benim olsun istedim :) denemek lazım vardır mutlaka :)

        Sil