• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 22 Şubat 2017 Çarşamba

    Alışkanlık Takibi Listesi Yapalım ! (Habit Tracker) ♥

    Merhaba kırtasiyeseverler! ♥ Her işi için liste tutanlar!  Her defterinin kitabının arasından not kağıtları fışkırırken yine de doyamayanlar! ♥ Her planlayıcı, ajanda gördüğünde benim olsa diyenler!  Kağıt kalemlerin arasında kaybolanlar!  İlkokula yeni başlıyormuşçasına kırtasiye alışverişi yapanlar!  Her özel günde kırtasiyelik bi hediye sahibi olanlar! ♥ Yazarken çizerken yüzünde istemsiz tebessüm oluşanlar! Odasına, evine bakıldığında Kırtasiye Sevenler Koruyanlar ve Yaşatanlar Derneği kurucu yöneticisi sanılanlar! :) Hadi birlikte bu derneği kuralım :))



    Kapağının güzelliğine, sayfalarının düzenine, rengine, dokusuna aldanıp da aldığınız defterlerle dolu eviniz biliyorum. Hatta bazılarını kullanmaya kıyamıyorsunuz. Ya da her şey için ayrı bi defter tutmanıza rağmen hala açıkta kalan defterleriniz var daha da ne yapacağınızı bulamıyorsunuz :) Bu durumların hepsini yaşadım, yaşıyorum :) Bugün de birlikte bi defterimizi değerlendirelim. Bi taşla iki kuş vuralım. 

    Ecnebilerin Habit Tracker dediği ve tüm dünyaya yaydığı oldukça popüler bir aktivite.. Sürekli şunu yapcam buna başlıcam deyip de kararlı davranamadığımız birçok şey için liste oluşturup bunların takibini sağlayabiliyoruz bu Habit Tracker sayesinde. Kendi kendimize karar verip de gerçekleştirmeye ya da devam ettirmeye zorlandığımız her şey için yapabiliriz bu listeyi. Bu listeden takip ederken de listedeki her şey artık alışkanlık haline gelecektir.

    🌸         🌸         🌸         🌸         🌸         🌸 

    Ben şimdilik 20 madde belirledim. Listeyi de bunlara göre yaptım. Bir aylık bir süre için uygulayacağım. 

    İşte benim ilk alışkanlık takibini yapacağım şeyler;

      1Su takibi
      2Egzersiz
      3Planlayıcı kullanımı
      4Kanaviçe ayraç/takı/anahtarlık yapımı
      5Blog yazısı yazma
      6Evi toplama
      7Bulaşık yerleştirme
      8Yemek pişirme
      9Çiçekleri sulama
    10Günlük bakımlar
    11Erken uyuma
    12Erken uyanma
    13Namaz kılma
    14Dua etme
    15Kitap okuma
    16Para kumbarası
    17İngilizce hikaye
    18İşaret dili çeviri
    19Abur cubur yememe
    20Telefon ve bilgisayarı düzenleme

    Bunları ister kağıt kalemle listeleyebilir ister wordde tablo oluşturup çıktısını alabilirsiniz. Ben iki türlü de yapıyorum. Listeye maddelerinizi yerleştirdikten sonra kaç günlük yapacaksanız her maddenin karşısına o kadar kutucuk yapın. Her gün hangi maddeleri gerçekleştirdiyseniz onun karşısındaki o günün kutucuğunu çarpılayın veya boyayın. Hatta farklı renklerde boyayınki ayın sonunda hangi maddeleri istikrarlı yaptığınızı, neleri artık alışkanlık haline getirdiğinizi görebilesiniz. :)

    Bir sonraki yazımda benim takip listelerimden örnek de paylaşacağım, muhtemelen yarına hazır olur :)

    Sizin de bunların dışında aklınıza gelen varsa benimle de paylaşın, bana uygun varsa ben de listeme eklerim :)

    Böyle tatlı fikirlerle hayat daha güzel 🙌🙆 :)

    7 yorum:

    1. kutucuk boyama benim işim :) uzun zamandır en sevdiğim şey aylık çizelgeler oluşturma malum zorlu bi sınav dönemi atlattım :)) bu sürecin bana kattığı güzelliklerden biri de işte bunu alışkanlık haline getirmiş olmam yakında aldığım nefesi çizelge yapıp sayacağım, verdiklerimi renkli kalemlerle boyayacağım :D
      öptüm:*

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. 😄aynen her şey listeli çizelgeli 😄artık planlayıcıya bakmadan hiç bi şey yapamaz oldum 😄 😘

        Sil
    2. Yine çok güzel bir yazı♥ Ne güzel fikir! Okurken hemen içimden "dur wordden hazırlayayım hemen" diye geçirirken yazının sonunda yarına hazır olur dediğini görünce vazgeçtim. Sonra seninkini daha çok beğenirsem yeniden hazırlamak zorunda kalmayayım diye:D

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. 😄Benim listem senin listen zaten hiç uğraşma 😄 yazı hazır olur dedimdi liste var zaten atayım sana 🙆💙

        Sil
    3. ya çok hoşuma gitti benim ne güzel bir liste :)

      YanıtlaSil
    4. ben bugün başladım ve çok güzel

      YanıtlaSil