• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 2 Nisan 2017 Pazar

    Kitap Okuma Köşeleri ♡

    Hadi hayal kuralım!

    Hayallerimiz bize yol gösterir, fikir olur, gün gelir gerçek olur :)

    Kitap okumak için illaki özel bir yere ihtiyaç yok tabi ki. Evimin hemen her köşesinde, her koltukta okumuşumdur herhalde. Ama mesela salonuma berjerleri seçerken hep bunu hayal etmiştim. Üstüne annemle ördüğümüz kırlenti koyup, dalına koltuk şalını atıp, önündeki zigona şekerli kahvemi de koyup elime aldığım sıcacık kitabımla kıvrılıp da okumayı hayal etmiştim :)


    Ben odaları, dekorasyonu sürekli yenilemeyi, değiştirmeyi severim. İkizler burcu olduğumdandır belki, çok çabuk sıkılır, yeni bir şeyler denemek isterim. Bu yüzden de hep bi köşede dursun diye fikirleri kaydediyorum. Bunun için bana Pinterest yardım ediyor :)

    Siz de bir okuma köşesi edinmek ya da değiştirmek istiyorsanız hadi benim seçtiğim birkaç tanesine göz atalım! O kadar fazla kaydettiğim olmuş ki sayfa açılmaz diye sadece bi kısmını koyuyorum :) Her karede kendimizi kitap okurken düşleyelim, bakalım favorimiz hangisi olacak? Hadi başlayalım :)

    Kütüphane yanı okuma köşeleri hep en sevdiğim olmuştur. Uzun uzun bak, sev, al, hemen yerleş oku :) Bir de pencere kenarı olması ♡ Her mevsimi ayrı ayrı düşündüm burada kitap okurken, içim coştu :) 


    Çok ferahlatıcı renkler kullanılmış. Pencere kenarındaki oturma kısmı minicik de olsa, ne güzel kitap notları okunur burada.. Rahat edemezsek şu yandaki koltuğa geçiveririz canım :)) 


    İşte benim bayıldığım bir tarz! Her yer bembeyaz! Kitaplar ve dekoratifler renk katmış. Ne kadar aydınlık, ne kadar ferah! Kocaman bir kitaplık ve istediğin gibi geniş geniş takılabileceğin bir koltuk. 


    Minik döner kütüphane ♡ Bunun bütün rafları kitap dolu düşündüm ben. Çok tatlı bir fikir bence döner kitaplık :)


    Fazlaca huzur içeren, "kendi köşene geçip" okumalık yer. Eskilerden gelmiş bütün huzurları da alıp peşinden getirmiş. Baktıkça huzur doluyorum ♡


    Şimdi biraz fazlaca hayal kuracağım :)) Kendinize ait bahçeli bir eviniz varsa ne güzel, bunu uygulayabilirsiniz :) Ben ilerde büyük balkonlu bir evim olursa onun için de düşündüm. Bakınca baharı anımsatmıyor mu ? ♡


    Yine bahçenize, balkonunuza ya da odanızın tam ortasına :)) uygulayabileceğiniz bir fikir :) Evin içinde de olabilir, neden olmasın ki :) İlerisi için düşüneceğim bir seçenek bu da :) En kötü ihtimalle köydeki bahçede yaparız :))


    Bahar gibi, gelin gibi, şeker gibi, marşmelov gibi bir okuma köşesi ♡ Siz de duyuyor musunuz kuş cıvıltılarını? :))


    Fotoğrafa ilk baktığımda ilginç bir şekilde sağda en alt raftaki Harry Potter yazısı çekti dikkatimi, daha çok sevdim ♡ :) Birilerinin şu an böyle bir köşesi var, düşünsenize :)


    İç ferahlatan bir dekorasyon daha. Bir de yeşilliklere bakıyor penceresi. Cıvıl cıvıl :) Kitap okurken uyuyakalmak istiyorum tam burada ♡ :) 


    En sevdiklerimden! Renkler, pencere, rahat yastıklar, hasır sepet, dergiler, kitaplar, kahve.. Sakinlik, dinginlik, huzur... Bayıldım buraya!


    Sabahı ayrı, akşamı ayrı güzel ♡ Masallardan fırlamış gibi ♡ :) Böyle bir şeyim olsa kitap okumaktan ziyade sallana sallana kafayı bulurum herhalde :))


    Şekline hayran kaldım ♡ Hilal ve yıldız detaylı şeyleri çok seviyorum ♡ Bir de bu hilal böyle tatlı bir okuma köşesi olunca.. ♡ Saatlerce okuyabilirim burada ♡ Işıklandırınca da gece nasıl güzel olur ♡


    Benim beğendiğim birkaçı bunlardı :) İlerde bir bir deneyebilirim imkan buldukça :) Peki Sizin favoriniz hangi köşe olduu ? 

    Mutlu günlerrr ♡ 📚

    Görseller (ilk görsel hariç) Pinterest'ten alıntıdır.

    8 yorum:

    1. Ne kadar güzeller😍 Odamın bir köşesini ben de düzenleyebilsem okuma köşesi olarak💕 Bunu bir düşünelim😁

      YanıtlaSil
    2. Harika bi yazı olmuş❤ hayal kurmak bedava nasıl olsa ben de kurdum hepsinde :) En çok da sondan 4. yü beğendim :)

      YanıtlaSil
    3. sanırım bu köşelerin birinde olsam bir daha o köşeden ayrılmak istemezdim hepsi de harika ya :))

      YanıtlaSil
    4. Hepsi birbirinden güzel ve özel yerler ya çok güzeller :)

      YanıtlaSil