• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 4 Nisan 2017 Salı

    Suda Yüzen Çiçekler 🌸

    Merhaba! 🌸

    Çok tatlı ve orijinal dekoratif bir fikirle misafir olmak istiyorum size :)

    Derya Baykal'ı izliyor musunuz? Ben çok severek izliyorum uygun oldukça. Her programda mutlaka beğendiğim bir iki fikir oluyor en azından. Bazılarını hemen görür görmez uyguluyorum, bazılarını da not ediyorum daha sonra gerçekleştirmek üzere. Bazılarına da ayy çok güzelmiş ama çok uğraştırıcı deyip geçiyorum :)) Fikirler güzel zaten de bi de kadın o kadar pozitif ve dinlendirici ki. Onu izlemek de ayrı keyif veriyor.

    İşte Derya Baykal'da görüp de birkaç ay önce denediğim fikir. Suda yüzen çiçekler ve mumlar. Aslında bir yazımda bu fikre değinmiştim ama bir arkadaşım kendi evine yapmak istediği için nasıl yaptığımı sorunca tekrar ayrı bir yazıda da paylaşmak istedim bu fikri.


    Bunun için bir fanus gerekiyor öncelikle. Ben içi görünürse daha güzel olur diye cam tercih ettim. Elimde olan fanus buydu, yeni almadım. Sizde fanus yoksa yeni almak isterseniz Ikea'da derinliği çok daha az olan ve çok daha şık duracak bir fanus var, ona bir bakın derim. ➡ İkea dekoratif kase.

    Fanus tamamsa şimdi içine yerleştireceğimiz çiçekleri ve mumları ayarlayalım. Canlı çiçek de kullanabilirsiniz. Suyun içinde duracağı için solma süresi de uzuyor, bir süre kullanabilirsiniz.

    Mumlar direkt suda yüzeyde durabiliyor ama çiçekler için elimizle patlattığımız baloncuklu poşetlerden gerekiyor. Mutlaka bir kargodan kalma vardır evinizde bir bakın :) Ben bu tür bazı şeyleri bir gün lazım olur diye bir kutunun içinde saklarım :)

    Baloncuklu poşetimizi de bulduysak ortasına minik bir delik açıp çiçeğin sapını geçiriyoruz ve artık çiçekler de yüzebiliyor :)

    Çok hoş bir görüntü değil mi :) Ama bir kötü yanından da bahsetmek istiyorum. Su sürekli tozlanıyor ve neredeyse her gün değiştirmek gerekiyor. Eğer buna üşenmezseniz odaya ayrı bir hava katıyor. Üşenirseniz de benim gibi hevesinizi alana kadar şans verebilirsiniz :)

    Mutlu günleerrr  


    🌸 🌸 🌸


    Önceki 5 yazım;

    Pembe Flamingo Cafe ♡

    Kitap Okuma Köşeleri ♡

    4 yorum:

    1. harika olmuşlar ya ben de yapmak istiyorum ve yapabilirim bence :D

      YanıtlaSil
    2. Ben evde kullanıyorum bundan :)
      Harika bir fikir

      YanıtlaSil