• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 10 Şubat 2015 Salı

    Kış günü evde neler yapılır? ♥

    Bugün tekrar kış geldi, tam da artık bahar geldi kar yağmaz derken. Ne de güzel geldi, bembeyaz, tertemiz oldu her yer. Yollar, ağaçlar, bahçe kapısının üstü, yoldan geçen arabalar, pencerenin demirleri... Ne kadar huzur verici. Muhtemelen şu dünyadaki herkes için huzur demek değil ama. Allah herkesin yardımcısı olsun, yaz kış her zaman zor durumda olanları korusun. 

    Bu gece Böğürtlen Kışı'na başladım, ne zamandır okumak istediğim bi kitaptı. Ben Böğürtlen Kışı'na başladım, kış oldu, kar yağdı. Ben sabaha karşı kitabın son sayfalarındayken gözyaşlarıma eşlik etti, daha da hızlandı kar. Kitap bitti, kapağını kapadım, hemen penceremin yanında olan yatağımda biraz boş boş uzandıktan sonra perdeyi araladım, hala yağan karın hızını sokak lambasının ışığında izleyerek uykuya dalmışım.

    Sabah erkenden uyandım kar heyecanıyla, bugün çok şey yapmak lazım, değerlendirmek lazım bugünü dedim. Aklımda olan bi çok şeyi de hallettim. 


    Odamı topladım, daha sıcak, daha samimi olması için bi kaç değişiklik yaptım. Oda düzenimi ayrıca anlatmak istiyorum, belki bu hafta yayınlayabilirim :) Bu köşeyi kitap okuma köşesi ilan ettim. Sıcacık kanepe, hemen yan tarafta caddeyi, gelip geçen insanları gören pencerem, sıcacık şal, kalp yastıklarım, loş sarı bi ışığı olan abajurum, hemen alt tarafta dergilik, ve sıradaki okunacaklar listesinde olan bi kaç kitap. Bi kahve, bazen de bi arkadaş tamamdır burası. :)


    Bizim bahçenin çıkışı. Eğer hava soğuksa, dışarı çıkasım yoksa bile kar yağmışken şöyle bi çıkıp dolaşıp, kara ayak basmak gerekir. Ayıp olur valla kara.


    Dün anneannemlere gittim. Oralar çok değişmiş, yüksek yüksek binalar dikilmeyen bi yer var diye döşemişler lego gibi binaları. Bizimkiler verememişlerdi daha evlerini ama artık mecbur müstakil ev kalmayacakmış. O zaman hala soba bulduğunuz bi ev varsa gitmişken tadını çıkarın.


    Bunlar da sobadan çıkmış patatesler. Mini mini kumpir oldular :)


    Kış yemekleri denemek için de en ideal vakit. Bi de evlenmeniz yakınsa, her çeşit yemeği öğrenmeniz gerekiyorsa her gün çeşit çeşit yemekle ziyafet çektirin ailenize :) Biz de bugün bildiğiniz karnıyarık yemeğini bu hale getirdik :) Değişik bi şey olsun diye patlıcan yerine kabak, kırmızı et yerine tavuk denedik. Nefiss oldu. 


    IMDb Top 250 film. Ne zamana bitirebilirim, bilmiyorum :) Ama her boşluğumda, yapacak bi şey bulamadığımda ve canım illa da bi filmi istemiyorsa açıp bu listeden sıradaki filmi izleyeceğim. Eğlenceli bi şey olacak gibi :)


    Aklıma geldikçe 'kışın yapılacaklar listesi', 'evde neler yapılabilir?', 'canım sıkılıyor ne yapmalıyım?' gibi postlarla karşınızda olacağım.:)

    Yüzünüz hep gülsün, gönlünüz bulut gibi ferah olsun inşallah! ♥ :)

    4 yorum:

    1. artık odama bi el atmam lazım benim de:( canım yazdıkklarını birebir uygulayasım geldi okudukça özellikle film işi kafama yattı

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. hallet kurtul :)
        di mi mantıklı yoksa bazı güzel filmleri hiç farkedeceğim yok :)

        Sil
    2. Böğürtlen kışı gerçekten çok etkileyici bi kitap:((( bende son sayfaları hep ağlayarak okumuştum engel olamamıştım..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. evet :( ama istediğim gibi oldu huzurlu bitti :)

        Sil