• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 18 Aralık 2017 Pazartesi

    Bebek Odasına Kapı Süsleri Yaptım! ♡

    Merhabaa :)

    Çok kolay, çook pratik, çooook az maliyetli bir fikir!

    Bebeğimin odasına kapı süsü yapmayı düşünüyordum. Pinterestte bakındım, hoşuma giden birçok model buldum. Evde malzemeleri de vardı ama bir türlü başlayamadım, çünkü ağırlaştım artık.. Azıcık bir işle uğraşınca hemen ellerim uyuşuyor, acımaya başlıyor. Hal böyle olunca dikiş nakış işlerini artık halledemeyeceğime karar verdim. Belki ilerde yaparım sevdiğim başka süsler :) 

    Sonra satın alayım dedim ve Instagramda sayfaları gezmeye başladım. Fiyatları aldıkça vazgeçtim :)) Zaten tonla hazırlık yaptığım bir dönemde bana çok geldi kapı süsü fiyatları. O kadar emeği düşününce fiyatlar normal ama bütçemi düşününce değil :)) 


    Ben de o zaman çok daha basit bir şey yapayım madem dedim. Hani arkadaşlarınızın düğününe gidersiniz de kapıda basılmış fotoğraflarınızdan birini zorla beğenirsiniz, alırsınızya.. İşte öyle alınan fotoğrafların dandik çerçevelerini saklarım hep, elbet lazım oluyor :) İşte kullandığım çerçeve o çerçeve. 

    İçine de Paintte basitçe yaptığım isimli tasarımı çerçevenin boyutuna göre ayarlayıp çıktı aldım. Çerçevenin içine yerleştirdim, sağlam olsun, dolgun dursun diye de kenarlarını arkasından silikonladım. Evde olan metrelik minik ponponlardan çerçeveye göre kesip alt kısmına silikonladım. 

    İşte bu kadar basit! 

    Bana maliyeti 1 tlye falan geldi yani :)))


    Bir de kapının koluna asmak için yine Paintte aynı renk ve desende askı yaptım. Tabi bunları karton gibi kalın kağıda çıktı alıyorum. Sayfası 75 kuruş. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz kadar yapabilirsiniz :)) Bu askıya genelde 'Kuzey uyuyor' falan yazıyorlar, ben sadece adını yazmak istedim :)

    Anneannesinin kapısında asılı duruyor şimdilik :))


    Mutlu akşamlarrr

    9 yorum:

    1. Güzel çalışma tebrik ederim :)

      YanıtlaSil
    2. Çok güzeller!♡ O çerçeveleri ben de böyle değerlendireceğim♡♡

      YanıtlaSil
    3. Kuzey demek :) hayrlisiyla dogsun saglikli sihhatli insallah 😄💞 cok güzel olmus

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet inşallah :) amiiin inşallah :) teşekkür ederimm :)

        Sil
    4. ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar

      YanıtlaSil
    5. Çok güzeller ben de kızım için birşeyler denedim keçeden ama pek güzel olmadı.

      YanıtlaSil