• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 5 Şubat 2013 Salı

    Alışveriş terapisi ♥


    "Geçen gün kızlarla Şanzelizede gezerken Marchande'dan çıkmışız.... "
    diye başlamak isterdim yazıma. Çok istiyorum. Karşıma bi fırsat çıksın diye ööyle bekliyorum. Bir insanoğlu gelsin "Bak kızım senin fransızcan da var, çok da istiyosun gel seni Fransa'ya götüreyim hayrına, hem fransızcanı geliştirirsin hem gezersin." desin kimsin nesin demeden şekere çikolataya kanan çocuklar gibi koşar giderim ama ben anca Yandex'in haritasında geziyorum Paris'in sokaklarını. O değil kafayı yemekten korkuyorum. Yakında giyinip, süslenip püslenip, çantamı yanıma alıp haritanın başına oturcam, gerçekten gezdiğimi düşüncem diye ödüm kopuyo. Her bakışımda uzunca kalıyorum başında.

    Nerden geldim bu konuya. Başlarken bunları yazacağımı düşünmemiştim, ne kadar dolduysam artık bi paragraf kusmuşum.

    Bir Marchande olmasa da, Gratis'te geziyorduk. Bi kızın aklını başından alması, kendini kaybetmesi için yeterli bi yer olsa gerek -test ettik: yeterli.-. Kozmetik dükkanları velinimetimiz! Bir girdim mi çıkamıyoruz, küçücük kozmetik dükkanı labirentli uzun ince bi yol oluveriyor ki yine öyle oldu. Herkes farklı bi yerde, farklı bişey gören diğerine bağırıyor, koşar adımlarla gidip teker teker gösteriyor.

    -Bu mu, bu mu? 
    -Bu.
    -Ama bu da güzel değil mii!
    -Evet tamam o.
    -Ama şunun da kokusu harika baksana. 
    -Ohaa cidden mükemmel kokuyo!
    -Eee hangisi?
    -Bu ve bu.
     diye sonuçlanıyor hepsi ve sonuç Gratis kazanıyor.

     Uzuun bi beğeni, kararsızlık ve sonunda alışveriş sonucunda çalışanların şüpheli bakışları altında mağazadan ayrılıyoruz. Eminim kameradan açıp açıp bizi izleyip gülüyolardır. Evet, başka işleri yok. Evet, biz öyle düşünüyoruz.

    Yine neler neler aldım. Fotoda görünen şirin mi şirin yenilesi pembe not defterini aldım. Büyük bi hevesle aldığım fakat ömrüm boyunca yazı yazsam yine de yarısını bile kullanamayacağım not defterlerimin arasına bir yenisi daha eklendi. Onlara ayrı bi kitaplık gerekiyo galiba. Fotoda görülen diğer not defteriyle ikisi arasında kaldım, birisini hep yanımda taşıyacağım notluk yapacağım. Hatta şuan karar verdim yeni aldığımı yapacağım :)

    Gratis'in seyahat şişelerine bayılıyorum. Amacı dışında kullansam da benim için çok tatlı amaçlara hizmet ediyorlar. Mesela pembe kalpli olana Johnson's Baby'nin kolonyasını koydum. Onun kabı hem çok büyük, hem de fısfıs kadar kullanışlı değil. Mavi olan basmalı kapaklı, ona losyon gibi bişey koymayı düşünüyorum.






            




    Bi kozmetik dükkanında Emotion'ın şu testerını vermişlerdi. Çiçeksi kısmı bana çok uyuyor da baharatlı hiç sevmem. Ama bunda çiçeksilik daha yoğun. Kokladım beğendim. Görmüşken de alayım dedim ama şuan açıkta çok parfümüm olduğundan Emotion Violet'i henüz açmadım.




    Golden Rose Matte serisinin mor olanı. Çok beğendiği için arkadaşıma vermiştim ama ben de çok beğendiğim için yenisini aldım. Sanki benim için üretmişler, hem mor hem mat!


    Alix Avien Shine Plus 370 numaralı ojeye hayran kaldım. French yapmak için çok ideal.

    Böylece bir kozmetik dükkanı gezisinin daha sonuna geldik sevgili rengarenkyakamoz severler. Rengarenk kalın! ♥


    14 yorum:

    1. yazını büyük keyifle okudum, ben de seninle gezdim:)aldıklarının hepsi birbirinden şeker, hepsini çok merak ediyorum. ojelerine de bayıldımmmm

      YanıtlaSil
    2. ben de yazarken tekrar gezmiş gibi oldum:) teşekkür ederim

      YanıtlaSil
    3. Bende severim böyle şeyleri ojeleri tırnaklarıma değil de odama daha çok kullanıyorum ;) not defterlerin çok tatlı duruyor mor olanın bi benzeri de bende var :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. oje çok fonksiyonlu bi buluş cidden=) mor olan Leylacımdan hediye:)

        Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      YanıtlaSil
    5. şişelerin mü kem mell çok amaçlı kulanılabilir tabii bence tam yerinde kullanmışsın..o diyaloğun aynısını bende çok yaşıyorum:( :))

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. bütün masamı bu şişelerle donatmak istiyorum :) her genç kız yaşıyodur eminim :)

        Sil
    6. şimdi benim de zamanım olsa da yapsam senin gibi şeyler keşke diyorum her okuduğumda :) mat ojeyi biliyorum ben de kullanıyorum fırsat buldukça gerçekten çok güzel oluyorlar eşim bayılıyor adeta ;)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. yapmak lazım içindekiler dökmek lazım böyle :) mor olanı harika :)

        Sil
    7. şişelere bayıldımmmmm. amacı dışında kullanmayı hiç akıl edemediğim için seyahat etmemi bekliyor benimkiler :)
      not defteri çılgınlığı bende de var. bayılıyorum defter almaya. ama içine ne yazacağıma karar veremediğimden kitaplıkta bekliyorlar..

      YanıtlaSil
    8. ben bi çift daha aldım yurtta kaldığım için banyoya şampuanları falan götürmek zor oluyo onları koyacağım koyduktan sonra yazı da hazırlarım :)o sorun bende de var tonlarca notluk var yaa :)

      YanıtlaSil
    9. emotion violet çok hoş bi koku.daha önce kullanmıştım.
      lancome miracle a çok benziyor.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ben de çok beğendim açınca bide güllü olanından almayı düşünüyorum parfümlerim azalınca

        Sil
    10. Gratis yada herhangi bir kozmetik mağazasına tek girmemeye çalışırım. Kaçarı yok eğer tek girersem en az 3 tane ürün ama imkansiz hemen hemen yinede en az 3 yazayım , ürünle mağazadan çıkarım. Ama yanımda biri varsa yinede 1 ürün alırım.Ah bu kozmetik sevdası. Emeğinize sağlık😊😊😊

      YanıtlaSil