• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 11 Şubat 2013 Pazartesi

    Suluhan gezisi alışverişi ♥

    Tarihi mekanları, binaları gezmeye bayılıyorum. Hep durur düşünürüm gezerken, binaların kapılarına, pencerelerine, duvarlarına, en küçük taşlarına kadar incelerim. Neler olmuştur kim bilir kimler gelmiştir, neler yaşamıştır buralarda? Geçen yıl Kapadokya'ya gittiğimde müzeleri gezmek için müzekart almıştım. 15TL olması lazım 1 yıl geçerli hemde. Daha önce her müzeye ayrı parayla giriyodum. Müzekart fazla uygun ona göre. Kartımın süresi dolmak üzere, dolmadan önce gittiğim gitmediğim her müzeyi bir ziyaret edeyim diyorum  bu haftalarda, çok heyecanlanıyorum yine :) Genelde foto almak yasak oluyo ama olmayan yerler için bi post hazırlarım umarım.


    Gelelim Suluhan'a. Müzeler dışında Suluhan gibi tarihi mekanların tatlı bi biçimde ticarete dönüştüğü yerler de oldukça ilgi çekici benim için. Herkes için de avmlere tercih edilir yerler olmalı bence. Sadece alışveriş yapmakla kalmıyosunki, bambaşka bi ruha bürünüyosun. İhtiyacımız böyle yerlerde de mevcutsa neden alışveriş için de tercih etmeyelim ki. Bide bu mekanlarda Suluhan'da olduğu gibi sevimli sempatik ürünler doluysa gez gez bitmezz.
    Suluhan 1940larda falan yoksullar için kalacak yer oluyormuş, şimdiki takı dükkanları o zamanlar her bi ailenin eviymiş. Bi düşünün böyle şeyler yaşanmış bi yerde alışverişi. Bazı ticarete açılan mekanların ruhu fazla bozuluyor ama Suluhan bunlardan değil bence.






                   
    Bu da eski haliymiş.

    Bir de şu mescitin olduğu yer çay kahve içmelik dinlenmelik mekandı ama bu aralar yok kapanmış olabilir emin değilim, kapandıysa da tekrar böyle bi yer yapılmalı.

    Suluhan'a giderken bir otel.



    Neler alabiliriz ona bakalım, hem kendimize hem hediyelik birsürü şey bulabiliriz ufak tefek.

             

    Boyamalı süslemeli hobileri olanlar için bu ahşaplar muhteşem. Ben birsürü birsürü seçtim mesela :) Şu kalp koyduğum yerdeki üçlüden biri benim olcak yaz tatilimde allayıp pullayıp odama koyacağım. Fiyatları da gayet uygun. Bir de ahşap boyaları ve süslemeleri almak gerekir tabii.



    Bu kutular da el yapımı. Uğraşmayı sevmeyenler için alınabilir, ben bakıp ilham alıp kendim yapmayı tercih ediyorum. Ama çok beğendiysem kendim yapmayı bekleyemiyorum alıveriyorum tabi.




    Yeni doğan bebekler için cicili bicili şeyler de mevcut, davetleri falan için. Ya da odalarını süslemek için. Ben o zamanlar hala Ankara'da olursam Suluhan'a kesin uğrarım diyorum.


    Bunlar da hepsi birbirinden güzel, bulunduğu yeri orjinalleştirecek magnetler.

                      








                        

    Her kız burda kendini kaybeder diye düşünüyorum. Biz hepsine saldırdık küçük küçük şeyler kocaman bi poşet oldu eve dönerken. Giderken şununla şunu takarım diye sevdim sürekli takılarımı ama geldimm daha çoğu pakette.

    Başka bir gezide buluşmak dileğiyle, rengarenk kalın :)

    4 yorum:

    1. Bende çok giderdim bir ara suluhana.Şimdi uzak kalıyor pek gidemiyorum.Bebeğim için süslü beşiğide bir tek orada bulabilmiştim.Blogumda bitmek üzere olan bir etkinliğim var.Katılmadıysan beklerim.

      YanıtlaSil
    2. ben de o zamanlar gelince de gider uzun uzun gezerim :) Bi süredir bakamamıştım kaçırmışım etkinliğini :(

      YanıtlaSil
    3. bu kadar yakındayken ben neden gitmiyorum buraya diye düşündüm. üşenmek zor iş..

      YanıtlaSil
    4. heves gelmiyo mu ama görünce ben üşensem de biri anlatınca hevesleniyorum :)

      YanıtlaSil