Bazı istatistikler;
" Tespit edilen yaklaşık 922.000 engelli kişinin soru formunda belirtilen kriterlere göre dağılımı yaklaşık olarak aşağıdaki gibi:
. Zihinsel Engelli: 199.000 kişi
. Bedensel Engelli: 536.000 kişi
. İşitme Engelli: 109.000 kişi
. Görme Engelli: 77.000 kişi
Türkiye'deki engelli dağılımı:
Zihinsel: %22,0
Bedensel: %58,0
İşitme: %12,0
Görme: %8,0
"
Biraz düşünerek, biraz okuyarak bilinç sahibi olursak, yaptıklarımızı-ya da gerekenleri-, sadece engellilere yapacağımız bi yardım değil de sorumluluklarımızı yerine getirme olarak görebiliriz. Bu konuda hepimize gönül gözü açıklığı diliyorum.
Mustafa Öztürk'ün Türkiye'de Engelli Gerçeği ' ni yavaştan okusak oldukça bilgi sahibi de olabiliriz diye düşünüyorum.
" Canı tanımlamak zor… Ama şüphesiz ruhtan bir parça. Bildiğimiz o ki; can latif, can aziz, can kutsal… Onda en küçük bir kusur, en ufak bir özür, en hafif bir maraz bulunmaz. Bedenlerimizdeki hiçbir kusur onu gölgeleyemez, hiçbir eksiklik ya da fazlalık ona sirayet edemez. Can hep aynı: “Canda özür olmaz.” Öyleyse, özür bakışlarımızda, engeller düşüncelerimizde… "
keşke böyle konularda herkes senin kadar duyarlı olabilse. gerçekten güzel şeyler yaptığına inanıyorum :) bu sözü çok sevdim "Öyleyse, özür bakışlarımızda, engeller düşüncelerimizde…" gerçekten de öyle. inşallah sadece kurumlar değil bireyler olarak da daha duyarlı oluruz :)
YanıtlaSilDuyarlı insan da çok aslında ama engelliler kadar değil. Hepimiz birbirimizi etkileyerek daha duyarlı bireyler olabilir, büyüyebiliriz.
YanıtlaSildaha fazla şeyler yapabilmek istedim yazını okuyunca.daha fazla şeyler yapmış olabilmek.hepimiz tek hayat bizim gibi davranıyoruz çoğu zaman.ne sorumluluğumuzun farkındayız ne de başka insanların.farkında olmamız bilinçlenmemiz lazım.
YanıtlaSilhemde acilen...
SilGerçekleri herkesin görmesi lazım dediğin gibi. Çok içten konuşmuşsun engeller gerçekten düşüncelerimizde
YanıtlaSilYüreğine sağlık
hepimiz aynı dünyada farklı hayatlar yaşıyoruz. ama hayatlar değil düşünceler farklı aslında..
YanıtlaSilAslında sosyal sorumluluk adı altında yapılan şeyler tamamen reklam. Markaların sosyal sorumluluk yapmaları demek marka ismini vermemeleri demektir, malesef özellikle ülkemizde sosyal sorumluluk adı altında sömürülüyor, engel sadece insanların süşüncelerinde vardır, engel diye bir şey yoktur önce bunun farkına varmamız gerekir..
YanıtlaSilsana tamamen katılıyorum. hepsi reklam. ama bu tür reklamlar harekete geçirmekte etkili olabiliyolar bazen. insanın sevindiği tek şey de bu oluyo zaten
Sil