• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 31 Mart 2013 Pazar

    Benim evim, benim hayallerim ♥


    Benim özellikle bugünlerde ev' lenesim gelmiş bu yazılardan bunu anlıyorum. Nerde pembeli morlu bi ev eşyası görsem gidip seviyorum, özelliklerine bakıyorum daha bana neyse. Sürekli bi evim olsa şu olurdu, şurasına şunu yapardım diye düşüncelere dalıyorum. Aklımda çook fikir var olmayan evim için ve şuan aklımda olanları da sizinle paylaşacağım şimdi :) Bol fotoğraflı tatlı bi yazı bekliyo sizi :)

    İşte ilk 14 isteğim. 14 ün özel bi manası yok aklıma şimdilik bu kadar gelmiş. Geldikçe böyle böyle postlar hazırlarım diye düşünüyorum :) Hazırlarken ben çok eğlendim size de keyifli okumalar :)

    ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  
     İlk isteğim... Her gün uyanır uyanmaz yaptığım ilk şey perdeleri açıp pencereyi aralıklamak. Bu yüzden, bi Eyfel görmese de tatlı, hoş, baktıkça içimi huzurla doldurabilecek bi manzarası olsun istiyorum. Bunu çok istiyorum :)




     Evimde mutlaka bi çatı katı olsun istiyorum küçükte olsa. Okuduğum kitapların da etkisi olsa gerek kafamda çok özel bi yeri var. Çatı katının tasarımı da aklımda tamamen. Bi gün kağıda aktaracağım onu da.




     Sonra yatak odasında tam görüş açısında olan tavanın bi kısmı camdan olsun istiyorum. Bu, taa çocukkenden istediğim bişey. Ama öyle hep cam olmayacak, istediğimde kapatabileceğim bi sistem olacak. Mühendis çıkınca bunun üzerine de tasarımlar yapacağım :) Yatarken ayı, yıldızları izleyerek uykuya dalmak, yağmur, kar yağdığında ıslanmadan altında durup izleyebilmek, yazın bulutları izlemek ya da tam uçak geçerken uyanıp o manzarayı görmek.. falan oldukça yaşanılası şeyler değil mi? -Kesinlikle öyle !



     Sonraa çiçek, ufak tefek sebzeler yetiştirebileceğim mini bi balkon serası oluşturmak. Tabi bunun için balkonun azcık büyük olması gerekiyo :) Bu arada balkon yerine bahçe de fena olmaz. Bahçe olsa da balkonda minik tatlı sebzelerden yetiştirmek istiyorum ama. Mesela mis kokulu minik domatesler, yemyeşil minik salatalıklar, biberler... Yazın onları toplayıp televizyon karşısına geçmek ya da kitap eşliğinde yemek çok hoş olmaz mı..



     Balkonumda mini bi dolap, rahat, oturunca içine gömüleceğim bi kanepe, kahvaltılıkların sığabileceği kadar büyüklükte tatlı bi masa ve sandalyeleri ve çiçek dolu saksılarım olsun istiyorum bide. Çok büyük olacakya hani :) Bitane de oturma odamdan açılsın balkon mutlaka. Arkadaşlarla balkona geçmek isteyebiliriz sohbetin ortasında.:)




     Hobi odası hayali evimin olmazsa olmazı. Şimdiye kadarki istediklerim için bile normal sayıdan fazla bi oda sayısı gerekiyo ama çok odam olmazsa en gerekli odamdan birini bile hobi odası yapabilirim bu çok istediğim bişey :) Bu madde için ayrı bi post hazırlayayım hatta:)



     Kış bahçesi sonradan olma bi isteğim. Filmlerde görerek oldu galiba :) Bir de arkadaşımın evinde görmüştüm ama o kadar özensiz, zevksiz bi kış bahçesi daha olamazdı. Öylesine kiler gibi kullanıyolardı biraz. Olduğum yerde düşünmüştüm ben olsam nasıl olurdu diye çok hoş fikirlerim gelmişti umarım olur da uygulayabilirim :)




     Ses sistemi, hem film günleri için hem de müzik keyfi için hayali evimde vazgeçilmezlerin başında geliyor. Ama öyle basit bi sistem değil. Evdeki bütün odalardan sistemin parçaları geçecek ama görünmeyecek öyle kablo falan tabii :) Mühendis değil miyim yapcam tasarımını, dizcem tüm eve :)


     Banyo da 2 tane olsa iyi olmaz mı :) Birisi çok özel tasarımlı özel yapım bi banyo olacak ama :) Birsürü spa malzemeleri dolaplarda, raflarda yerini alacak, tatlı renkli havlular, keseler süsleyecek her tarafı. İkinci banyo, rahatlama, dinlenme banyosu olacak yani :) Çok uçmadım daha değil mi ? 




     Bazen aşırı üşengeç oluyorum. Şirin, bana 'İş olcağını bilsen dünyaya gelmicekmişsin' diyo hatta bazen :) Kapı açma, ışık kapama gibi işler bana işkence geliyo. İşte tam bu yüzden, bu tür işler için uzaktan kumandalı veya otomatik açma-kapamalı bi sistem düşünüyorum hep yanımda olabilecek :) İşte şimdi uçtum !


     Ha bi de boydan boya olsun istiyorum pencerelerim. Çerçeveleri de çok büyük olmasın, perdeyi bi açınca evim güneşle dolsun !


     Şu salıncak koltuklar varya bayılıyorum. Bunlarda uyuklamak istiyorum. Sallana sallana başım dönsün bayılayım istiyorum :)



     Şu sıralar hava ısındı insanın canı havuz da ister diimi. Bahçede bi de havuz olsa şöyle sıcaktan bunalınca atlayıversek.


     Aslında şöyle bi kıyafet odası da fena olmazd.....tamam susuyorum !






    Tüm bunlar üzerine ne denir ki...
    Ah bir zengin olsam !


    10 yorum:

    1. sinema sistemi fikrini çok beğendim :) sanırım biraz maliyetli olacak bir şey ama olabilecek bir şey :) bir de uzaktan kumanda sistemi gerçekten çok güzel bir sistem sanırım uçmadın var öyle bi sistem çok da güzel aslında :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. programlardan hemen bi maliyet hesabı da yapayım.p var olsun yoksa ben çok çekerim bu üşengeçliğimden :)

        Sil
    2. Fikirlerinin hepsine ayrı ayrı bayılmakla birlikte cam tavan ve gitar havuz fikrini çok acil evime istiyorum nasıl olcaksa:)beni başka alemlere daldırdın.....

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ben de hepsini acil istiyorum ama biraz zaman alacak:)

        Sil
    3. herşeyi geçelim yanında bi ömrü paylaşabileceğin bir kişi olsun heryr senin istediğin gibi gelir insana..çok içten istemişsin yüreğine sağlık

      YanıtlaSil
    4. kıyafet dolabı!!tüm diğerlerinin yerine tek kıyafet dolabını değişebilirim hatta ayrıca ayakkabı dolabı da olabilir:))

      YanıtlaSil
    5. ben de öyle düşünüyorum ! ama yok ben hiçbirini değişemem hepsi olsun :))

      YanıtlaSil
    6. cok zevklisin söylemeden edemicem :))
      ahhh bi zengin olsak neler neler yapariz da isteee
      bunada sükür diyelim..
      daha cok paylasimlar okukmak dilegiyle..

      banada beklerim
      http://zat-i-sahane.blogspot.de/

      YanıtlaSil
    7. teşekkür ederim :) şükür tabi...

      YanıtlaSil