• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 28 Mart 2017 Salı

    Eflatun Çiçeklerimle Köy Turu 💜

    Heyyy!  Merhaba! 😊

    Dolu dolu geçen (hatta o kadar dolu dolu ki fire vermişim blogda :) ) bir hafta sonunun ve keyifli bir pazartesinin ardından yeniden burdayım! Hem de dolu dolu :) Hafta sonu o kadar enerji depoladım ki :)

    Bugün Samsun'dan bildiriyorum. Hava son derece kapalı ve yağmurlu. Rahmet yağıyor, huzurlu huzurlu. 

    Ama bugünkü sohbetim aydınlık, masmavi gökyüzülü, yerlerin, ağaçların yeşermeye başladığı bir günden :) Ellerimde de taze eflatun çiçekler 💜


    Burası Samsun'un 19 Mayıs ilçesinin bir köyü. Baharda o kadar güzel oluyor ki.. Yemyeşil.. Bir de Ankaralı olduğumu düşünürsek bana daha bi güzel geliyor bu kadar yeşillik. Tabi şu an yeşil hali değil henüz yeşermeye başlamışlar. Youtube'da buraya ait görüntülerin olduğu bir videom da var, o tam bahar hali :) Ama şuan bile nasıl güzel. 

    Bu köye, sürekli dönen dolambaçlı yollardan yokuş yukarı çıkarak geliyoruz. Gökyüzüne doğru :) Çıkarken uzaklarda yeşilliklerin arasında farklı farklı köyler görünüyor, hatta her seferinde sadece birkaç ev. Aynı tablolardaki gibi :)

    Çiçek topladıysam, gökyüzüne, ağaçlara, kuşlara, çiçeklere, eşimin yüzüne.. her yere uzatıp bi fotoğrafını çekerim :))

    Bi de sarı olan çiçekler pancarın çiçekleri, onları toplayıp yiyoruz direkt :) İlk defa burada gördüğüm için çok eğlenceli geliyor :) Tadı da bizim büyük lahanamıza benziyor, çok lezzetli.


    Ben çiçek toplarken eşim de benim yer aldığım sanatsal fotoğraflar çekmekle uğraşıyordu :)) Bu süre bayağı uzun sürdü tabi, ben çayıra salınmış kuzular gibi gördüğüm her çiçeğe dokunup, toplamak istiyordum :)


    Bi süre sonra, ilerde daha çok çiçek var diye diye yokuş aşağı kaptırmışım :) Tertemiz havasıyla o kadar huzur dolu ki bu yollarda ilerleyerek çiçek toplamak :) Ne telefonum ne mp3 üm yanımdaydı o sırada ama fonda 'Somewhere Over the Rainbow' çalmaya başlayıverdi yokuştan inerken kuş cıvıltılarının arasında :) Sonra ben de eşlik ettim kafamın içinden gelen bu huzurlu, mutluluk dolu müziğe. 🎵


    Samsundayken eşim de ben de yeğenlerimizle vakit geçirmeye bayılıyoruz. Asıl mutluluk kesinlikle çocuklarda :) Her hareketini izlemek o kadar keyifli ki, hiç bir şey yapmasa bile çıkardığı sesler neşelendiriyor insanı :) Sabahtan yatana kadar izleyebilirim, hiç şikayet etmem :) Burdaki gezintimiz gibi başbaşa çıktığımız da nadir oluyor, çocuklardan ayrılamadığımızdan :)

    Güneş de hep bizimleydi  Günümüze ve fotoğraflarımıza güzellik kattı :)


    Çimen gözüm, can eriğim  💑


    Can eriğim, yol boyu sarı benekli beyaz çarşaf gibi serilmiş papatyalardan da birkaç arkadaş toplamış eflatun çiçeklerimin yanına 💜


    Karadeniz gelini pozum :)) Anneme sepetli fotoğrafı mesaj attım, beni çalıştırıyorlar burda diye. Annem o kıyafetlerle mi dedi :)))



    "Kabaraamazsın kel fatmaaa
    Annen güüzel sen çirkin" 

    Çocukken hindi görünce hep bunu söylerdik, bilir misiniz :) Ama bu hindi hep kabarık zaten :) Bi de kim geçerse bağırıp korkutmaya çalışıyor. Öndeki karısı olsa gerek. Tel örgülü yeri geçince ona doğru koşarak bağırıyor, o da geri geçiveriyor içeri :))


    Ablamların köydeki bahçeleri çiçek, sebze dolu. Biz ordayken çilek de diktik, şimdi çiçeklenmişler bile :) 


    Hava iyice soğumaya başlayınca köyün en güzel yanı sobanın başına oturuvermek 

    Sobanın yanında ısınmaya çalışan minik civcivler 🐣 Bunların ikisi de farklı cinslermiş, büyüdüklerinde hiç görmediğim bir tür oluyorlar. Küçük sarıları elime alınca kahverengi olan elimi ısıracakmış gibi yapıp korkutmaya çalışıyor :)) Farklı cins de olsa büyük küçüğü koruyor hep :)


    Ocakta kaynayan çayın tıslama sesi.. yanan sobanın vücuttan çok yüreği ısıtan sıcaklığı.. soba yanında birbirlerine sırnaşan civcivlerin uykulu uykulu ötmeleri.. yan odadan gelen bebek sesi.. mutfak penceresinin demirleri.. bir de şu görüntü.. O kadar sıcak, o kadar içten.. Eskilerden çıkıp da misafir oluvermiş bu günümüze. Ne iyi etmiş, ne hoş gelmiş..

    Yeğenini eğlendirmeye çalışan bir dayı ve mutluluktan havalara uçan, ağzı kulaklarında, dayısının arkasından ordan oraya koşuşturan minik sıpa  Bi de bu değerli anları pencere kenarından kaydetmeye çalışan ben :)



    Yuvalarınız sıcacık, huzurunuz daim olsun.. Allah'ım hepimize güzel, hayırlı günler yaşatsın.. :)

    Mutlu günleeerrr :)


    8 yorum:

    1. Ay ne kadar güzel seyler yapmissin :) bende cok severim böyle güzellikleri :) oyyy harikasin valla.iyi dinlenmissindir

      YanıtlaSil
    2. Okurken bile nasıl huzur doldum♡♡ Ne güzel anlatmışsın yaşadığın huzuru, mutluluğu💕💕

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Senin de seveceğin şeyler :) çok huzurlu 💕

        Sil
    3. Öncelikle maşallah, keyif huzur dolu bir dinlence olmuş sizin için :) Rabbim içinize sindirsin :) huzur dolu yazın buradan bile hissediliyor :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hepimizin inşallah.. :) Allah hepimizin kalbine huzur versin. teşekkür ederim :)

        Sil
    4. o civcivlerin tatlılığı ya çok güzel bir ortam orda olmuş gibi olduk :)

      YanıtlaSil