• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 13 Ağustos 2012 Pazartesi

    deliyim gözü kara deliyim! nostalji delisiyimm

          Hep eski dönemlerde doğsaymışım diyorum. O zaman daha güzel olurdu sanki. 60 larda 70 lerde falan. Ben 40 yaşında olmayım ama şimdi 60 lar olsun. Şimdi daha rahat daha geniş herşey. Daha yapılabilir bütün istekler. Ama o zamanlar daha ruh'lu daha deli dolu değil mi.. Evler bi ayrı güzel, sokaklar bi ayrı güzel, insanlar, duygular, hissedilenler apayrı güzel.. Kötü olan da çok şey var ama bu kadar ayan beyan değilki.. Daha huzur duyulası mutlu olunası şeyler var. Yaşasaydım güzel olurdu evet.        
     Mesela bitane ben düşün. Allı güllü yakası dantelli bi elbise soluk renkli bi ayakkabıyla.. Saçlarımı açmışım küçük bi eşarp dolamışım. 'Mahalle' denilen ayrı bi ruh var. Şimdiki gibi sadece adreslerde geçmiyor bu 'mahalle'. İşte o düşündüğün mahallede salınarak yürüyorum.
     Komşular oturmuşlar el işleri yapıyolar, çoluk çocuk toplanmış koşuşturuyo. Mahallenin tüm çocukları parklarda bahçelerde saklambaç oynuyo. Böyle renkli renkli sokaklar tekdüze değil. Görüntü kirliliği yapıyo diye belediye yasaklamamış balkonlara çamaşır asmayı. Çamaşır ipleri karşı balkonla birleşiyor. Yanlış anlaşılmış görüntü zenginliği o.
                                                                                                                         Bahçemiz var mesela büyükçe. Zamanında ekilmiş dikilmiş sebzeler meyveler var. Taze domates kokuyor bahçe. Eğlenmeye avm.lerdeki sinemalara değil açıkhava sinemalarına gidiyoruz. Akşam hemde. Hava da esiyor akşamları şallarımıza sarılıyoruz sıkı sıkı. Akşam gece sokaklar tehlikeli değil, hava tertemiz arkadaşlarla yürüyoruz sonra yol boyu.
    Derkeenn uyanıyorum hayallerden... İçim kaynıyo işte düşündükçe. 
    Ama bi gerçek söyleyeyim. Böyle sokaklar da evler de insanlar da yaşananlar da var hala. Ben de yaşıyorum mesela. Bazen içimde. Bazen hayata geçirdiğim de oluyor. Mesela birini söyleyim hala güzel anlar yaşatan açık hava sinemaları var Ankara da. Burdan http://www.cermodern.org/sinema.html ve burdan http://www.cermodern.org/film_gunleri-sinema.html bakabilirsiniz.

    3te biri bitmiş hayatımın hesaplamamıştım hiç. Daha hiçbişey yapmadımki derim hep. de.. Bikaç dakika düşündüm. Bu türlü düşününce ne çok şey çıkıyo. Sakinleşiyorum. Ben genelde planlarım. Planlamakla olmuyoki bişeyler yapmak lazım. Yok yok üşenmicem artık söz kendime!

    2 yorum:

    1. Ankara da açık hava sineması olduğunu bilmiyordum..:))
      Hamamönüne de senden görüp gitmiştik galiba, Ankara etkinlik rehberim gibi oldu blog <3 :)

      YanıtlaSil
    2. İyi fikir valla:) öyle konulara ağırlık veriyim hoşuma da gidiyo.. yeni yerler keşfetmek lazım:)

      YanıtlaSil