• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 1 Nisan 2013 Pazartesi

    Mühendisin tatlı evi ♥

    Şimdiden kendi evimin hayalini kurup, ev, hobi mağazalarından evimi yerleştiriyorum hayallerimde. Hatta evimin tasarımını kendim yaptım, çizdim, karaladım beğenmedim tekrar çizdim sonra Sketch-up programında çizimimi daha geliştirerek yaptım. Bunları çoktan hallettim, görseniz her halini çok tatlı. Mühendis olunca böyle tuhaflıklar olabiliyor :)

    Genel bi halini Prtsc yaptım bakın bakalım. Ama bu birazcık eski, yani eklemek istediğim ve değiştirmek istediğim çok şey var. Eğer istediğim halini yapabilirsem tekrar paylaşırım. Evim şuan Sketch-up'ta tadilatta :)



    Çok hayalperestim biliyorum. Bazı mobilyalarımın plan, tasarım, çizim kısmını halletmeye çalışıyorumki o günler geldiğinde kolaylık olsun, o zamanlar beğenmezsem değiştirerek yine yaparız başka çizimler. Bütün bunların, böyle olmamın iki nedeni var. İlki bu tür işlerle uğraşmaya bayılıyorum ! Kullandığım bişeyin tasarımı, yapımı falan bana ait olunca kendimi huzurlu hissediyorum. Bu 'bana ait' düşüncesinden daha farklı bişey. Kendimi çok iyi açıklayamasam da herkese böyle olmuyor mu? İkincisi ise sonrası için fikrim olsun diye gezdiğim mağazalarda ne beğenirsem hep bişeyleri eksik geliyor, şu da olsaydı diyorum, ben olsam şöyle yapardım diyorum.


    Böyle kalmayacak Sketch-up a aktarılacak tabii.
    Genel olarak evimde oluşturabileceğim tarz, bulunmasını istediğim eşyalar, aksesuarları göstereyim size. Aslında gezerken daha güzel daha orijinal şeyler görüyorum ama nette fotoğrafını koymak için baktığımda pek bulamıyorum. Azcık beceriksizim.

    Mesela şu gördüğünüz takı dolabı-ayna karışımı şeyi çok istiyorum ama dış tasarımını değiştirmek lazım çok odunu boyamış koymuş duruyo. Ama fikir harika.



    Bi de ne yaparsam yapayım sevdiklerimden fikir almak en güzel aşaması. Tartışarak, sürekli bi şeyleri değiştirerek yaptığım şeyin daha güzel bi hal alması oluyor sonuç. Arada karalamalarımı bloga da koyayım diyorum, söyleyecek şeyleriniz, farklı fikirleriniz olursa lütfen paylaşın benimle :)

    4 yorum:

    1. bunun çizimi sana mı ait ilk resmin? bana da çizsen meselaa:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. yaz gelsin tabiki. bişeyler karala ben onu aktarırım çizerim programdan :)

        Sil
    2. Blogunuz çok güzel,özenle hazırlanmış.Ellerinize sağlık..
      Ziyaret etmek isterseniz blogum;
      http://sema-semanngunlugu.blogspot.com/

      YanıtlaSil