• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 16 Nisan 2013 Salı

    Sıradan bi gün bile macera dolu ! :)


    Bikaç gün önce Şirin'le ihtiyaçları almaya merkeze indik. Ne ihtiyaçmış gez gez bitmedi! Peki aldık mı ihtiyaçları? Tabiki hayır. Alınacak listemiz dışında ne varsa gördüğümüz hemen atladık. Yine gerekli gereksiz aldık bişeyler. Kozmetik reyonuna gelince Şirin tutturdu 'Boyalara bakalım, saçımızı boyasak mı, bana nasıl olur, ne renk olsa..'. Ne kadar boya varsa talan ettik bulduk istediğimizi. Boyalar daha önce heryerde gördüğüm ama hiç denemediğim bi markaydı ve aşırı ucuzdu. Küçük bitane tüp, açıcısıyla birlikte 3 buçuk tl. Nevacolor diye bi marka. Ben Açık Viyole aldım. Mor çok denedim saçıma ama güneşte azcık belli olanlardandı hepsi, belki bu olur dedim. Şirin de kızıl olanından aldı.

    Bu 3 buçuk milyoncuya daha önce bi kere gitmiştik, sokakta biyerdeydi, ara ara bulamadık, birine soracağız ama adı bile yok ne diyelim 3 buçuk milyoncu nerde diye mi soralım dedik soramadık. Sonra Hayret Ucuzluk diye bi tabela gördük, dükkanın ismine biraz güldük eğlendik, küçük yer burası bilir diye giriyodukki içeri, yan dükkandan zar zor yürüyen, kilolu, orta yaşın üstünde bi teyze geldi, kapalı olan dükkanını anahtarla açmaya yeltendi. 

    -Yok teyze biz bişey soracağız.
    -Gelin içerde ürünlere bakarken sorun.
    -Acelemiz var. Buralarda 3 buçuk milyoncu vardı, tam yerini biliyo musunuz?
    -Hıh burası! Burası 3 buçuk milyoncu işte, birsürü şey var 3 buçuğa.
    -Yok böyle biraz büyük bi yer bizim dediğimiz, başka şeyler de satıyo.
    -İçeri girin içerde siz bakarken ben tarif edeyim.

    Neyse girdik teyzenin zoruyla. Teyze önceden kızının, torununun giyip bıktığı, evde duran kıyafetleri toplayıp getirmiş dükkana. Geleceğin markası olacağına inanıyor ama : Hayret Ucuzluk. Kemer gösteriyo bize:

    -Bak bunlar 3 lira, o dediğiniz yerde 3 buçuk, burdan alın.
    -Teyze kemer almıcaz!

    Sonunda anladıki alıcı değiliz, tarif etti de bulabildik, saolsun yine de.

    Yolda yürürken küçük kızlara laf atıyoruz, kötü kötü bakıyoruz, tam ergen haller, gören üniversite okuyo demez. En son giderken önümüzde 2 tane liseli kız yürüyo, biz bişeyler deyip gülüşünce dönüp bize baktılar, baktık malzeme var etrafta da çok kimse yok biz de devam edelim dedik. Şirin deli taklidi yapıyo, tuhaf tuhaf konuşup, ayağını vurarak yürüyo, kızlar arkalarını döndükçe ben de 'Deli bu deli kaçın' diyorum. Kızlar gülerek hızlandılar, biz de 'Ergen bunlar ergen!' diyerek uzaklaşıyoruz.

    Bide çıkarken Gamze'ye de doğum günü hediyesi alırız diyoduk. Bitane 3 buçuk milyoncu var burda -eskiden bi milyoncular olurdu, hayat çok pahalılaştı-. Neyse gittik gezdik, bişeyler bulursak güzel kutu yapar ordan aldıklarımı içine atarım diyodum hediye olarak. Gez gez tek bişey bulamadık, tabi kendimize bulduk yine :) Bitane çocuk küveti gördüm, Gamze'ye bunu alalım diye tutturdum, bizim hayalimiz vardı öyle odanın ortasında suyu doldurup oturacaktık :) Şu 3 yıllık üniversite hayatımın en büyük hayallerinden biri :) Şirin saçmaladığımı, olmayacağını söyleyince abla(!) sözü dinledim, almadım. Almadım da ne oldu bişey bulamadan geri döndük.

    Ertesi gün ingilizce kursu vardı, kurstan bayağı önce indik çarşıya gezeriz, hem de ihtiyaçları alırız diye, bu sefer alındı ihtiyaçlar :) Gamze'ye de hediyesini buldum aldım. Sonra çiğköfte, lahmacun yemelik içmelik bişeyler alıp British'in karşısındaki parka geçtik, piknik yaptık, hava da nasıl güzeldi :) Ders saati yaklaşınca da gittik bikaç el tavla oynadık. Her şeyin iyi gittiği günlerdendi, çıkışta da hocam bıraktı yurda saolsun, bloguma bakmak istiyodu, bu yazıyı okursa utanacağım :)


    İşte hediyelerim. Gamze de benim hediyelerimi göstermiş, onun gözünden de bakmak isterseniz buyrun burdan :)


    Not! Saçlarımızı boyadık harika oldu, nasıl belli oluyo görseniz :) Göreceksiniz zaten ama postu hazırlamam lazım. Saçlarımızı, boyaları ve boyama maceralarımızı bidahaki postlarda anlatacağım :)

    Mutluyumm bu yazıyı okuyanlar da çok mutlu olsunlar :) Yok yaa okumayanlar da mutlu olsunlar :) Herkes mutlu olsun, musmutlu, rengarenk bi dünya olalım :)

    2 yorum:

    1. çok da güzel olduk kırmızılı,morlu saçlarımızla çok tatlıyız :) saçlarımızın güzelliğini 3,5 liralık boyalarımıza ve çoook pratik olan,5 dakikada tüm saçımızı boyayan kuaförümüze borçluyuz :)

      YanıtlaSil
    2. hemen saçlarımızın postunu da hazırlayacağım inşallah :) evet kuaförü de bedavaya getirdik saolsun :)

      YanıtlaSil