• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 30 Nisan 2013 Salı

    Yeni hobi arayanlara "Cam boncuk yapımı, süsleme"

    Önceki postumda da bahsettiğim cam boncuk standından bahsedeyim biraz. Halk eğitim kursundan gelen bikaç hoca stand kurmuştu zirvede. Cam boncuk yapıyolar, süslüyorlar, isteğe göre takı yapıp satıyolar. Arada da boş kaldıkça bu standı izledim, fotoğrafladım. Gelen hocalarla konuştum, seneye için bi kurs ayarladım hatta, hoşuma gitti cam boncuk yapımı, gidesim geldi. Umarım seneye üşenmem de giderim.
    Benim gibi sürekli farklı hobi arayışları içinde olanlar için denenmesi gereken bi deneyim. Memnun kalacağımı düşünüyorum. Halk eğitim kursu olunca kurs fiyatları da oldukça düşük oluyor tabii. Kurs ortalama 3 ay sürüyormuş ve bizden bi kereliğe mahsus sadece tüp masrafı için 80 tl alıyorlarmış. Artık herkesin evinin yakınlarında halk eğitim kursları, hazır bu kadar uygun fiyata böyle değişik bi kurs varken tercih edilebilir.



    Bu spirallerin hepsi küpe. İlk gün 3 buçuk tl diyolardı, 2. gün 5 tl oldu milletten rağbet görünce değeri arttı :) Hocaların yanında bitane de kursiyer vardı. Turistik bi bölgede yaşıyomuş yazları, onun için bi servet demek cam boncuk yapımı. Hem turistler, hem hediyelik arayanlar akın ediyorlardır. Onun gibi turistik bölgede yaşayanlar düşünebilir hem de harçlık çıkarmak için.







    Yapımını da fotoğraflamaya çalıştım çiğköfte kokulu ellerimle :)
    İlk fotoğraftakiler cam, onlar boncuklara renk vermek için kullanılıyor, asıl maddesi. Bi tüpü var, onun sayesinde çıkan ateşle renkli camlar eritiliyor. Başka camlar daha inceltilerek şekil veriliyo, başka renkler birleştiriliyo. Boncuk tamamlanınca kum dolu olan kaba batırıyolar, soğumasını bekliyolar. İzlemesi bu kadar eğlenceliyse bu tatlı şeylerle uğraşması daha eğlencelidir diye düşünüyorum.



         

    Ben siteden uzun uzun araştırmadım ama mutlaka bir şeyler bulursunuz diye düşünüyorum :) http://www.halkegitimkurslari.org/ 

    Farklı hobiler gördükçe, denedikçe paylaşmaya devam edeceğim :)

    4 yorum:

    1. hoşmuş değişik bir alan bence takı da yeteneksizim ama boncuk yapmayla ilgilenebilirim..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. oldukça eğlenceli ve yapılası görünüyor :)

        Sil
    2. kolay gibi görünen zor zanaat cnm :)

      YanıtlaSil