• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 1 Mart 2017 Çarşamba

    Bir Güne 10 Yapılacak Şey ! ♡


    Merhabaaaa ! 

    Bugününüz harika geçmiştir inşallah :) Ben ailemle, arkadaşımla geçirdim, dolayısıyla harikaydı :) Bazı günler daha durağan geçer hani. İşte o günler için birkaç tatlı fikir ! 

    1. Müzik arşivi oluşturmak: 

    Aynı şarkıları uzun süre dinleyince sıkıyor. Yolda yürürken, arabayla gezerken, gece yatarken, sürekli internetten müzik açamayacağımız zamanlar için bugün bi liste yapabiliriz. Listemizi indirip mp3ümüze, telefonumuza, bilgisayarımıza arşiv yapabiliriz :) Mesela ben şu an aklıma gelenlerden hemen minik bi liste yapayım sizin için :)

    🎵Alessia Cara - Scars To Your Beautiful
    🎵Ed Sheeran - Shape of You
    🎵Ezginin Günlüğü - Fincana Kahve Koydum Gel
    🎵Cécile Corbel - Mary
    🎵Cécile Corbel - Entendez-Vous
    🎵The Beatles - All My Loving
    🎵Ceylan Ertem& Mabel Matiz - Kör Heves
    🎵Müslüm Gürses - Nilüfer
    🎵Another Day of Sun - La La Land
    🎵Duman - Gönül ( Her listeye bi Duman yazmazsam olmaz :) )

    2. Haftalık plan yapmak: O hafta yapmanız gerekenleri, önemli işlerinizi, gündelik hayatınızı planlayacak güzel bir liste yapabilirsiniz. Gözünüzün önünde dursun, hiçbir şeyi unutmayın :) Listeleri süsleyince planları uygulamak için daha hevesli oluyor insan :) Planlayıcınız varsa tam boş zaman doldurma aktivitesi :)

    3. Şehrindeki hiç gitmediğin bir yere gezi: Dünyadaki en güzel nimetlerden gezmek görmek keşfetmek. Öyleyse evde yapacak bir şey aramak yerine en rahat kıyafetlerinizi giyip, sırt çantanıza bir şişe su, fotoğraf makinesi, kulaklık atıp çıkın dışarı. Hazır bahar da geliyorken. Yanınıza sevgilinizi, arkadaşınızı, annenizi de alın sohbet ede ede gezin isterseniz. Küçük bi mekanda da çay molası verirsiniz hem :) 

    Mesela Ankara'daysanız eğer; tarihi huzur dolu Ankara Kalesi, onlarca yıl kullanılmış, yaşanmışlıklarla dolu, ses efektleriyle gerçekliğini yansıtan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, bahar ayına benzeyen, köy havasında Altınköy, rahatlamak, huzuru hissetmek, kapatıp gözlerinizi en içten dualarınızı etmek için en özel yerlerden Kocatepe Camii.. birkaç güzel örnek.

    4. Farklı bir tatlı yapmak: İnternetteki bi dolu tarif arasından canınızın çektiği bir tane seçin :) Bi sevdiğinize sürpriz de yapabilirsiniz. Hatta basit ve sizin uydurduğunuz bi tarif bile olabilir :) Tatlı yiyelim tatlı konuşalım :)

    5. Blog/blogger keşfi: Son zamanlarda çok atlamış olsam da benim en sevdiğim aktivitelerden :) Mesela ilginiz olan bi hobiyi googlelayın, mutlaka bi blog çıkacaktır, inceleyin severseniz hemen abone olun :) Böylelikle okuma listenizde tatlı tatlı blogger arkadaşlarınız olacak :)

    6. Arkadaşlarla 5 çayı: Yapacak bir şeyiniz yoksa aniden çok sevdiğiniz bir arkadaşınızı arayıp çaya kahveye davet edin. Hoş sohbet gibisi var mı ? :) Muhabbetin yanına da hemen pratik atıştırmalıklar yapabilirsiniz :)

    7. Kahve- kitap- huzur: Başka söze gerek var mı ? Bu üçlü muhteşem üçlü ♡ 

    8. Bir hobiyle uğraşmak/ hobi edinmek: Bi düşünün bakalım, mutlaka sevdiğiniz bi uğraş vardır. Belki vaktiniz olmuyor, belki farkında değilsiniz. Hazır vakit varken alın elinize malzemeleri ! Örgü, dikiş nakış, boyama, işleme, yazma çizme, fotoğraf çekme.. Ne seviyorsanız! ♡

    9. El yapımı hediye hazırlamak: İllaki bir özel gün beklemeniz gerekmiyor. Aklınızdan kim geçiyorsa ona hemen bir hediye hazırlayabilirsiniz. Evde olan malzemelere bakının ve yapabileceklerinizi düşünün. Bir not defteri, boyalı şişeler, kanaviçe işlemeli kese, minik örgü cüzdan, rengarenk boncuklarla bezenmiş bileklik, kendi çiziminizin yer aldığı bir çerçeve... Aklınıza ne geliyorsa :) Hatta hediye paketini de siz hazırlayın. Elinize kağıt kalem makas aldıktan sonra yapamayacağınız bir şey yok ! :)

    10. Ellerinize, yüzünüze, saçınıza bakım yapın: Hani ne zamandır düşünüp ertelediğiniz bakımlar vardır. Tam zamanı ! Saçlara sinameki otu, tırnaklara menekşe yağı, yüzdeki yara ve izlere sarı kantaron yağı iyi geliyor mesela :) Bunları araştırıp size uygun olanları uygulayabilirsiniz.

    İşte sıkıldığınızda açıp bakabileceğiniz birkaç fikir :) Sizin de güzel fikirlerinizi bekliyorum :)

    Mutlu geceler :) 

    4 yorum:

    1. Harika bi liste olmuş aklına sağlık ❤❤❤ fazlasıyla ilham aldım bu yazının devamlarını da bekliyorum ❤

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederimm :) yazarım inşallah, ben de çok eğlendim yazarken :)

        Sil
    2. menekşe yağını hiç duymamıştım :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Üşenmediğim zamanlar kulak çubuğuyla uyguluyorum, yumuşacık oluyor :)

        Sil